Hollandi linna elanikud peavad kurja kassikaku tõttu kandma enesekaitseks vihmavarje

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassikakk
Kassikakk Foto: SCANPIX

Hollandi põhjaosas asuva Purmerendi elanikud on mures ja paanikas, kuna seal tegutseb vihane ja kuri kassikakk (Bubo bubo).

Ornitoloogide soovitusel kasutavad elanikud enesekaitseks vihmavarje, edastab BBC.

Öökulliekspertide sõnul on praegu paaritumishooaeg ning hormonaalsete muutuste tõttu võivad öökullid, kaasa arvatud kassikakud agressiivsed olla.

Linna umbes tosin elanikku on viimase kolme nädala jooksul selle linnu tõttu saanud peavigastusi.

Viimased kaks kassikaku ohvrit olid tervisejooksjad, keda lind ründas teiepäeval õhtul. Nad vajasid peavigastuste tõttu haiglaravi.

Kassikakud tavaliselt inimesi ei ründa. Need linnud toituvad väikeimetajatest ja –lindudest.

Kassikakk on rünnanud ka linna puuetega inimeste majutusasutuses elavaid inimesi.

Puuetega inimeste maja esindaja Liselotte de Bruijn sõnas, et öise eluviisiga lind on teinud rünnakuid vähemalt 15 korral.

«Päevasel ajal ei ole probleemi, kuid nii kui pimedaks läheb, on see lind kohal ja ründab. Peame kandma kaistevahendeid, et õhtusel ajal väljas liikuda,» nentis hollandlanna.

Hollandi pank Rabobank annetas puudega inimeste kodule vihmavarje, millega end kassikaku eest kaitsta saab.

Hollandi öökullide kaitseorganisatsiooni esindaja arvates võib linnu ebatavalise käitumise taga olla ka see, et ta on kasvanud vangistuses, teda on toidetud inimsöögiga ning nüüd on tal raske toime tulla. Samas ei välistatud, et tegemist võib olla hormoonidest tingitud agressiivsusega.

Kassikakk on maailma üks suuremaid linde, kelle tiibade ulatus on 1,86 meetrit ning kehakaal kuni kolm kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles