Video: ühiste kopsudega Siiami kaksikute eraldamisoperatsioon õnnestus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiami kaksikud
Siiami kaksikud Foto: SCANPIX

USAs Texases õnnestus kirurgidel üksteisest eraldada Siiami kaksikud, kellel olid ühised kopsud ja kes olid rinnaosast kokku kasvanud.

Eraldamisoperatsiooni juhtinud kirurgi Darrell Cassi sõnul oli see esimene kord, mil ühiste kopsudega kaksikute eraldamine õnnestus, edastab Daily Mail.

Lubbockis elava paari Elysse Mata and John Eric Mata kaksikud tütred Knatalye Hope Mata and Adeline Faith Mata sündisid möödunud aasta aprillis.

Lisaks ühistele kopsudele olid neil ühendatud ka osa südamest, diafragma, maks, osa soolestikku, söögitoru ja vaagnaosa.

Meditsiinitöötajate meeskonnal, kuhu kuulus 12 kirurgi, kuus anestesioloogi ja kaheksa operatsiooniõde, kulus Texase lastehaiglas laste eraldamiseks üle 24 tunni. 

Ema tänas kirurge, et tänu nendele saavad ta tütred elada normaalset iseseisvat elu.

Möödunud aasta detsembris tehti lastele mitu ettevalmistavat protseduuri, mis võimaldasid lõpuks operatsiooni teha.

Peres kasvab ka viieaastane poeg Azariah Mata.

Eraldatud kaksikute seisund on stabiilne ning nad paranevad operatsioonist. Tulevikus vajavad nad veel korrigeerivaid operatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles