Noored kunstnikud panevad loomingu konkursile

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noored kunstnikud saavad reedel, 17. septembril kunstikoolis aset leidval teabepäeval esitada töid noorte moodsa kunsti triennaali «Eksperimenta!» konkursil osalemiseks.
Viljandi noored kunstnikud saavad reedel, 17. septembril kunstikoolis aset leidval teabepäeval esitada töid noorte moodsa kunsti triennaali «Eksperimenta!» konkursil osalemiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval algas 14—19-aastaste noorte moodas kunsti triennaali «Eksperimenta!» («E!») Eesti talendijaht. Võistluse tugevaimad teosed osalevad järgmise aasta aprillis rahvusvahelisel noortekunsti triennaalil «E!», mis on «Tallinn2011» programmi üks suurüritusi.

Korraldajad ootavad õpilasi teabepäevadele, kus nad saavad kuraatorile näidata oma varasemaid töid ning esitada küsimusi nii «E!» kui kunsti kohta üldiselt.

Viljandi teabepäev on reedel, 17. septembril kella 17 Viljandi kunstikoolis Männimäe tee 26.

Korraldaja, Sally Stuudio direktori Annely Kösteri sõnul on «E!» üleilmse koolinoorte kunstinäitusena ainulaadne ja esmakordne kogu maailmas. «Sellise sündmuse järele on vajadus, sest kunstiharidus peaks ajaga kaasas käima. Koolinoorte kaasaegse kunsti triennaal «Eksperimenta!» pole pelgalt näitus. Sellega kaasneb mitmekesine programm, mille käigus luuakse otseliin kunsti ja hariduse vahel,» selgitas Köster.

«E!» ja selle teema «Ruum» toovad kokku noored professionaalsed kuraatorid ja kunstiõpetajad. Et moodsas kunstis ei ole tehnikate ja väljendusvormide piiranguid, oodatakse võistlema noori maalijaid, skulptoreid, graafikuid, foto-, video- ja multimeediakunstnikke, installaatoreid ja tegevuskunstnikke.

«E!» on avatud nii üldharidus- kui kunstikoolide õpilastele.

Ideekavandeid saab esitada 10. oktoobrini. Nende põhjal valib Eesti ekspositsiooni kuraator Mari Kartau sadakond tugevamat tööd teise vooru. Rahvusvahelisele triennaalile pääseb Eestist kümmekond tööd, mida tutvustatakse laiemalt tänavu detsembris.

«E!» rahvusvaheline võrgustik soovib sündmusest kujundada traditsiooni, mis leiab Tallinnas aset iga kolme aasta tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles