Tantsusaate toimik: kes on meelelahutaja Mart Sander?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sander
Mart Sander Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

«Tantsud tähtedega» algava hooaja meessaatejuht on Mart Sander, keda võib nimetada lauljaks, muusikuks, kunstnikuks, saatejuhiks, kirjanikuks.

Sanderi tsitaat

Vastates Õhtulehe küsimusele, kuidas tal õnnestub aega võtta niivõrd mitmekügseks tegevuseks, ütles Sander: «Aeg võtab meid, meil pole midagi võtta, kui oma päeva natukenegi planeerida, saab kõigega hakkama elus.»

 

Eraelu

Vanus: 43

Päikesemärk: lõvi, mis annab inimesele rikka hingeelu, võimuka meelelaadi ja auahnuse

Pikkus 1.96 (imdb.com andmetel)

Perekond: pole teada, et oleks abielus või omaks lapsi. Sanderi suguvõsa on elanud Tallinnas peaaegu 500 aastat

 

Suhe religiooniga: peab end katoliiklaseks

Tegi hiljuti: ostis Tallinna kesklinna korteri ja läks tööle Estonia teatrisse lavastajaks

Arendab ilumeelt: kunstigalerii pidamisega

Ühiskondlik missioon: võitlus seinasodijatega ehk grafitijoonistajatega, kes rikuvad oma joonistustega korralike inimeste majade seinu

 

Kannab meelsasti: frakki

Hobi: maalimine

Armastab: Tallinna linna

Tähelepanuväärne elulooseik: registreeris end pärast 2007. aasta aprillisündmusi abipolitseinikuks

 

Karjäär

Läbilöök: «Modern Foxi» lauljana 17selt, kui esines Skandinaavias ja Venemaal

 

Sander filmides: mänginud filmis peaosa: «Iskelmäprinssi» (Soome, 1989, iskelmä tähendab soome keeles populaarset laulu ja prinssi on prints), samuti on Sander mänginud Hollywoodi filmis «Küünlad pimeduses» (1993)

 

Suurim ebaõnnestumine: ei saanud 2002. aastal Tallinnas toimunud Eurovisooni saatejuhiks, väidetavalt seetõttu, et tolleaegne kultuuriminister Signe Kivi arvanud, et Sanderi peale ei saa kindel olla, kuna ta ei tunne kella

 

Sai palju eetriaega: BBC Eurovisoon Eestis-teemalises dokumentaalfilmis (2004)

 

Kirjutanud raamatu: «Mercator» (1994), Lux Gravis» (2008), kirjutanud novelle ka inglise keeles - «Z, the Terminal Letter» (2005)

 

Esinenud koos: Robbie Williamsi ja Mariah Carey`ga 2007 aastal Moskvas, kui Sander juhatas Bel-Etage orkestrit

 

Mänginud muusikateatris peosa: 2007 Inglismaa muusikateatrite festivalil Buxtonis mängis peaosa Gilberti ja Sullivani koomilises ooperis «Ruddigore»

 

Energiat saab tööst: «Minu valdkonna eripära ongi see, et endast andes sa laed ennast. Pole paremat taastumislaksu kui minna lavale, mobiliseerida oma jõud ja anda endast kõik,» ütles Sander kolm aastat tagasi intervjuus

 

Sander internetis

Temast on juhtivas filmide infobaasis imdb.com ja ingliskeelses wikipedias artikkel, omab kontot Facebookis, koduleht: martsander.com

 

Teised temast

Ooperilaulja Pirjo Levandi ja sportlane Margus Hunt arvasid 2007. aastal, kui Sander sai 40, temast järgmist.

 

Levandi, kolleeg:

«Mart on väga südamlik ja hooliv inimene. Oma sõprade jaoks pole tal kunagi kahju ei oma ajast, rahast ega teistest vaimsetest või materiaalsetest asjadest. Tundliku kunstnikuna puudutab ja vihastab teda inimeste väiklus, kitsarinnalisus ja lauslollus, aga hea kristlasena on tal imeline võime andestada.»

 

Margus Hunt, sõber:

«Mart on väga lõbus ja tore inimene, temaga ei hakka kunagi igav. Ta on väga kunstiline inimene ja kõige huvitavam on see, et talle pakub väga huvi 20. sajandi algusest pärinev filmiklassika. Musikaalsusest ei tasu rääkima hakatagi, sest seda teavad kõik, et mehel on selle peale annet.»

 

 

Allikad: ohtuleht.ee, postimees.ee, imdb.com, martsander.com, wikipedia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles