Unikaalne, sõltumatu ja usaldusväärne ajaleht KesKus pidas Sinilinnus sünnipäeva (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriajaleht KesKus on unikaalne sõltumatu ja usaldusväärne ajaleht, mis hingitsenud juba kakskümmend aastat. Neljapäeval, 19. veebruaril peeti sel puhul maha uhke sünnipäev lokaalis Sinilind.

Foto: Tiit Mõtus

Kultuuri KesKus on unikaalne sõltumatu ja usaldusväärne ajaleht.Lehes kirjutavad oma ala asjatundjad ärist, kultuurist, mis meie ümber, ühiskonda erutavatest teemadest ning muudest maailmas aktuaalsetest asjadest, nii nagu nad on.

Foto: Tiit Mõtus

KesKus, varem Kultuuri KesKus on Eestis kord kuus ilmuv eestikeelne ajaleht.

Kultuurist huvituvale linnainimesele suunatud ajaleht ilmus algselt nime all Kultuuri KesKus alates 1995. aastast. Ajalehe esimene peatoimetaja oli Tiina Väljaste. Alates 1997. aastast on KesKusi peatoimetaja Juku-Kalle Raid.

Foto: Tiit Mõtus

Ajaleht KesKus on ainus erakapitalil põhinev kultuuriväljaanne Eestis. Aastaid levitati ajalehte tasuta ja selle tiraaž kõikus 40 000 ja 60 000 vahel.

2003. aasta alguses muutus ajaleht tasuliseks, mis tõi kaasa tiraaži kiire languse. KesKusi tiraaž on 25 000 eksemplari, millest 80% jagatakse endiselt tasuta Eesti kultuuriasutustes. Ülejäänu on müügil lehepunktides.

Foto: Tiit Mõtus

Kuni 2000. aasta oktoobrini oli ajalehe KesKus omananikuks AS Dotcom, mis müüs lehe tegevuse ja kaubamärgi internetiportaali Aktivist.ee hallanud AS Linnaportaalile.

Viimase omanikeks olid Soome IT-firma Suomen Infopiste OY 51% ja AS XXL.EE 49%. 2003.a kevadel ostis Keskus'i kaubamärgi OÜ Väljaanded, mille osanikud olid seotud lehe toimetusega.

Foto: Tiit Mõtus

2005. aastal omandas kolmandiku ajalehest KesKus reklaamifirma Zavod omanik ja tegevjuht Marek Reinaas. Ajalehte Kultuuri KesKus annab välja OÜ Originaalne Keskus.

Foto: Tiit Mõtus

Juhan Parts tõi kingiks vanaema kapi otsast leitud rahapataka ja kullast Lenini.

Foto: Tiit Mõtus

Kohal oli ka staarspioon Eerik Niiles Kross koos abikaasaga.

Foto: Tiit Mõtus

Poliitperekond Andres ja Kärt Anvelt ja ajalehe peatoimetaja Juku-Kalle Raid.

Foto: Tiit Mõtus

Platsis oli ka poliitpart Evelin Samuel.

Foto: Tiit Mõtus

2005. aastal omandas kolmandiku ajalehest KesKus reklaamifirma Zavod omanik ja tegevjuht Marek Reinaas. Ajalehe peatoimetaja on Juku-Kalle Raid.

Vaata pildigaleriid uhkest sünnipäevapeost!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles