Milline on Teriberka, kus võeti üles film «Leviaatan»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teriberka
Teriberka Foto: SCANPIX

«Leviaatan» nimetati 2014. aastal parimaks Venemaa parimaks draamafilmiks ning sai 72. Kuldgloobuste jagamisel parima võõrkeelse filmi auhinna. Samuti on see film selle aasta Oscari kandidaat.

Filmi režissöör Andrei Zvjagintsev portreteerib Venemaa provintsielu selle julmas eheduses,  kirjutab weirdrussia.com.

Paljudele venelastele see film siiski ei meeldi ning režissööri on süüdistatud russofoobias.

Filmi tegevuspaik on Venemaa poolarala linnas ning lugu räägib mehest, kes ei taha korrumpeerunud linnapeale oma maatükki käest anda.

Zvjagintsevi sõnul sai ta filmiks inspiratsiooni USAs toimunud juhtumist, mille kandis üle Vene oludesse.

«Leviaatani» peategelaseks on Kolja (Aleksei Serebriakov) ning film näitab, milliseks ta elu võimudega võideldes kujuneb.

Hiljuti külastasid filmi võttepaika Teriberkat grupp rahvusvahelisi fotograafe, kes jäädvustasid paiku, kus film üles võeti.

Teada on, et Barentsi mere ääres asuvas Teriberkas ei ole töökohti ning paik on pooleldi mahajäetud. Seal on palju lagunenud hooneid ning paatide «surnuaed».

Teada on, et sealsed elanikud tarbivad palju alkoholi.   

Fotograafid kohtusid ringi liikudes umbes 30 inimesega, kellest vaid viis näisid olevat joobes.

«Kui ei pööra tähelepanu lagunenud ja mahajäetud hoonetele, siis paik on tegelikult väga ilus. Polaarala lumine loodus, mäed, meri. Päevad on lühikesed ja päikest ei ole veel näha. Samas on öine tähistaevas ja virmalised suurepärane vaatepilt,» teatasid  fotograafid.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles