Miks dieet ei kesta?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtes olemine teeb inimese paksuks
Suhtes olemine teeb inimese paksuks Foto: innercore-fitness.com

Kui eelmisel nädalal rääkis www.kaalustalla.ee 13 päeva dieedist, siis seekord jätkame üldisema dieedi temaatikaga.
 

Oled sa vahel mõelnud, miks dieet ei kesta?

Põhjuseid on loomulikult palju, kuid siin on kirjas seitse levinumat põhjust:

 

Mõni dieet on naeruväärne ja ei tööta.

Liikvel on tohutul hulgal imedieete. Kes ei oleks kuulnud kapsasupidieedist, Atkinsi dieedist jne. Enamik neist on üles ehitatud toidu väga madalale kalorsusele ja seetõttu väga lühiajalise efektiga. Hetkeks küll kaal langeb, kuid kui nälgimine lõpeb, tõuseb kaal kiiresti tagasi.

Mõni dieet on ebatervislik.

Mitte kõik dieedid ei ole ebatervislikud, kuid mõned dieedid keelavad meile terveid toiduainetegruppe. Ühed eksperdid soovitavad piirata süsivesikuid, teised rasvu jne. Tegelikult on eduka dieedi aluseks tasakaalustatud toitumine, mis sisaldab nii süsivesikuid, rasvu kui ka valke.

Dieet ei sobi alati sinu elustiiliga.

Enamikul meist on kiire ja meil pole aega pidevalt käia poes, küpsetada või kaloreid lugeda. Kui sinu dieet on selline, mille jälgimiseks sul aega pole, on suur tõenäosus, et lööd dieedile lõpuks käega.

Sa võid edukalt langetada kaalu ka ilma kaloreid lugemata, lihtsalt tee veidike tervislikumaid toiduvalikuid ja mahuta päeva ka väike treening. Loomulikult, kui vajad veidike rangemat režiimi, vali lihtsalt dieet, mis sobib sinu elurütmiga.

Dieet paneb sind ennast tundma ebaõnnestujana.

Väga paljud dieedid on nii piiravad ja keerulised, et on peaaegu kindel, et sa ebaõnnestud. Oma toitumisharjumuste liiga kiire ja äkiline muutmine ei tööta. Tee mõni väike muutus korraga ja varu kannatust. Anna endale aega kohanemiseks tervisliku elustiiliga.

Dieet viib su pankrotti.

Dieedid ja kaalulangetamine on suur äri. Poed on täis kalleid dieedipulbreid, mis lubavad imelisi tulemusi. Jäta meelde, et imerohtu kaalu langetamiseks pole olemas.

Mitte ükski tablett ei kaota nädalaga seda, mida sa oled aastatega kogunud. Täpselt samasuguse tulemuse saavutad ka tavalise toiduga ja lisaks jääb sul veel raha ka alles.

Dieet on ajutine.

Tervislikku eluviisi on raske järgida ekstreemsete madalakalorsusega dieetidega. Kui sa isegi suudad seda dieeti mingi aeg jälgida, saab sul ükskord nälgimisest kõrini ja sa hakkad meeletult sööma. Lõpuks kaalud rohkem, kui dieeditamist alustades.

Dieet viib su energia.

Põhjus, miks sa dieedi ajal kaalu kaotad, on see, et sa oled piiranud oma toiduga saadavat energia hulka. Kui sa seda aga liigselt piirad, viid sa oma keha stressi ja  tulemuseks on väsimus, kurnatus, energiapuudus ja lõpuks jääb ka kaalunumber seisma.

Selleks, et edukalt ja jäädavalt kaalu langetada, pead sa sööma, aga õigesti sööma! Ega ilmaasjata ei öelda, et süües saledaks.

Vaata lisaks:
www.kaalustalla.ee
OÜ Fitnessteam
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles