Galerii ja video: Andrus Kivirähk tutvustas uut lasteraamatut «Karneval ja kartulisalat»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti menukaim kirjanik Andrus Kivirähk tutvustas teisipäeval oma uut värvikirevat lasteraamatut «Karneval ja kartulisalat». 

Paljude eestlaste südamed võitnud Kivirähk on varasemalt avaldanud lühiproosat, humoreske, följetone ja paroodiaid ajakirjanduses ja kogumikena, kirjutanud romaane, näidendeid, lasteraamatuid, filmi- ja telestsenaariume, tegutsenud publitsisti ja arvustajana.

«Lastele kirjutamine ei erine minu meelest kuigivõrd täiskasvanutele kirjutamisest, nii nagu ma ka loen võrdse huviga head täiskasvanute raamatut ja head lasteraamatut. Ma ei ole kunagi suhtunud lastele kirjutamisesse nagu mingisse humanitaarabisse – et hea küll, olen lahke onu ja kirjutan lastele ühe jutukese, et neil vaesekestel ka midagi lugeda-vaadata oleks. Minu jaoks moodustavad kõik tekstid, mis ma olen kirja pannud, ühe terviku, nii lastele kui täiskasvanutele kirjutades ajan ma ikka ühte ja sama asja. Vahel lihtsalt tikuvad pähe mõtted, mida saab kõige paremini edasi anda just lasteraamatut või ‑näidendit kirjutades, nii nagu näiteks kirssidest on mõtet teha ikkagi moosi, aga mitte tatraputru,» rääkis Andrus Kivirähk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles