Suri lauljatar Lesley Gore

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lesley Gore 2007. aastal
Lesley Gore 2007. aastal Foto: SCANPIX

Laulja ja laulukirjutaja Lesley Gore, kes kelle tuntuimaks lauluks oli 1963. aasta hitt «It's My Party», suri esmaspäeval 68-aastaselt.

Elukaaslane Lois Sasson, kellega Gore oli koos 33 aastat, ütles Associated Pressile, et lauljatar suri Manhattani haiglas vähki.

Gore sündis Brooklynis ja kasvas New Jerseys. Produtsent Quincy Jones avastas ta teismelisena ja neiu sai plaadilepingu Mercury Recordsiga. Gore'i varajased salvestised olid Jonesi ühed esimesed suured hitid.

Lauljatar saavutas laiema tuntuse looga «It's My Party», mis jõudis edetabelite tippu ja kandideeris Grammyle. Selle järel avaldas ta mitmeid populaarseid laule nagu «That's the Way Boys Are», «She's a Fool», «Maybe I Know», «Sunshine, Lollipops and Rainbows» ja «You Don't Own Me».

Lesley Gore 1964. aastal oma 18. sünnipäeval
Lesley Gore 1964. aastal oma 18. sünnipäeval Foto: Marty Lederhandler/AP

Gore kandideeris Oscarile koos venna Michaeliga kirjutatud lauluga «Out Here on My Own» 1980. aasta filmist «Fame». Gore astus ka üles Broadwayl, kus ta mängis 90ndate alguses etenduses «Smokey Joe's Cafe».

Viimase albumi «Ever Since» avaldas ta 2005. aastal. Viimastel aastatel tegeles Gore oma elul põhineva lavastuse kirjutamisega.

Gore'i jäävad leinama Sasson, vend ja ema Ronnie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles