Forum Cinemas kinodes püstitati nädalavahetusel publikurekord

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiskümmend halli varjundit
Viiskümmend halli varjundit Foto: Forum Cinemas

Sel nädalalõpul külastas Forum Cinemas kinosid Tallinnas, Tartus ja Narvas rekordilised 23 000 külastajat. Laupäeval, 14. veebruaril külastas Forum Cinemas kinosid Tallinnas, Tartus ja Narvas 9990 inimest, millega purustati ka kinoettevõtte viimaste aastate ühe päeva publikurekord.

Forum Cinemas turundusjuhi Liis Mengeli sõnul kujunes suurimaks hitiks möödunud nädala menuk «Viiskümmend halli varjundit», mida vaatas sõbrapäeval ligi 4600 inimest ning terve nädalavahetuse jooksul ehk reedest pühapäevani pea 11 500 inimest. «Meie suurimas kinos Coca-Cola Plazas vaatas seda populaarset erootilist draamat sõbrapäeval 3650 külastajat ja nädalavahetuse jooksul üle 9000 külastaja,» rääkis ta.

Foto: Forum Cinemas

Varjundi-filmi külastused moodustasid aga nädalalõpu 23 000 kinokülastusest vaid poole – meelelahutust jagus igas vanuses ja ka muude maitse-eelistustega filmisõpradele. «Sõbrapäeval oli näiteks teisel kohal samuti äsja esilinastusnud kogupere-komöödiafilm «Paddingtoni seiklused», mida käis vaatamas üle 1500 inimese. Nädalavahetuse jooksul nautis seda filmi meie kinodes 3500 inimest,» ütles Mengel.

«Kuna laupäeval toimus ka otselülitus New Yorgi Metropolitani ooperiteatrisse, siis pälvis ooperietendus «Iolanta/Hertsog Sinihabeme loss» valentinipäeval 655 vaatajaga kolmanda auhinnalise koha. Kogu nädalavahetuse TOP5 edetabelisse mahtus «Viiekümne halli varjundi» ja «Paddingtoni seikluste» järel ka veel «Jupiteri tõus», «6 kangelast» ja «Imiteerimismäng»,» lisas turundusjuht.

Foto: Forum Cinemas

Mengeli hinnangul on filmiajalugu näidanud, et kinoturgu kasvatavad esmajärjekorras just head filmid. «Kui kinos on mõni kõmuline film, millest kõik räägivad, siis tulevad seda vaatama ka need uudishimulikud, kes üldjuhul oma vaba aega filmielamusega ei sisusta. «Viiskümmend halli varjundit» oli vaid esimene tänavune suur filmihitt, seega loodame, et möödunud publikurekord on alles algus ja 2015. aasta saab olema väga hea kinoaasta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles