Video! Metsatöll 16.sünnipäeva eel: Eestis on palju laisku metalbände

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 21.veebruaril tähistab kodumaine metalbänd Metsatöll 16.sünnipäeva raju kontserdiga Rock Cafes. Külalisesinejateks on Soome ansambel AVRA ning punkiv Kurjam. Tähtsa päeva puhul külastas Elu24 muusikuid nende stuudios ning uuris, mida raju on laupäeval oodata, kas neile on mõni bänd Eestis ka konkurentsiks ning kuidas on tuuritamine mõjutanud eraelu.

Metsatölli trummar Atso rääkis Elu24le, et õige sünnipäev on neil 24.veebruaril ning solist Markus Teeäär oli bändi sünnni juures, kui tema 5 aastat hiljem bändi tuli.

"Nüüd võib vanema loal juba rooli minna. Selline iga on käes, et ei tea, mida pea laiali otsas ära teha," rõõmustas bändi solist Markus.

Bänd rääkis, et nende muusika on alati viimseni lihvitud ning kui see sarnaneb mõnele muule bändile, tehakse ümber.  Kui lugu tundub kellegi kopeerimisena, jäetakse see sahtlisse.

Foto: Martin Ilustrumm

Metatöll on andnud välja kuus albumit ning kõigi nende eest ka auhinna saanud. Kas teistel metalartistidel on mõtet siis samal ajal üldse albumit välja anda? "Kui teised metalbändid teevad meiega samal aastal albumi, siis neil on see risk. Samas peaks iga bänd olema nii enesekindel, et kui ta teeb selle plaadi, siis teeb selle nii hea, et on veendunud, et saab ka auhinna. Keegi meie pärast ei peaks oma plaadi välja andmist muutma."

Foto: Mihkel Maripuu

Muusikaauhinna saamine oleneb ka sellest, kui palju on bänd pildis ja teeb endale promo. "Tegelege oma bändi promomisega sama palju kui meie ja midagi ei ole välistatud. Kindlasti oleme teistele ristiks ees ikka."

"Eestis on väga palju häid metalbände, sama palju on ka palju laisku metalbände. Tehakse plaat valmis ja mõeldakse, et siis on jubehästi," rääkis trummar Atso, et tegelikult alles pärast seda töö hakkab.

"Enda nooruses miinus viis aastat oli see laiskus," lisas Markus, et samas ei saa unustada mõnu, mida annab bändi tegemine.

21.veebruaril Rock Cafesse Metsatölli kuulama tulla on bändi sõnul ainus õige mõte, eriti kui elad Eestis. Kindlasti tasub kohale tulla, sest lavalt kostub bändi hittide paremik läbi aegade.

Foto: Albert Sillaste

Kas bändi ohtralt tuuritamine on mõjunud ka liikmete isiklikule elule? "Ma soovitaksin tegelikult igal inimesel, vähemalt igal bändil, teha kas või üks tuur ära, tulla tagasi Eestisse ja vaadata, mis asjad on tegelikult olulised," rääkis Atso. Tüdruksõpradega ka meestel muret ei ole: "Naised saavad rojudest lahti kuuks ajaks ja siis tulevad näljasena koju tagasi."

"Bänd on alati number üks. See on nagu tsikliklubi, kui sellele käe annad, võtab terve vaimu," lisab Markus.

Punkansambli J.M.K.E. asemel laupäevasel sünnipäeval astub lavale Kurjam, sest hahjuks pidi Villu Tamme minema häälepaelte operatsioonile. Metsatöll soovib talle kena parenemist.

"Soovime paranemist ka tema maksale, südamele ja kõhunäärmele," lisas bänd, et tegelikult sooviks seda paljudele oma fännidele. "Tean mõnda meest kellele seda vaja, võib-olla kahte või kahte tuhandet," lisas Atso lõbusal toonil.

Foto: Metsatöll

Metsatöllu 16. sünnipäevapidu toimub 21. veebruaril Rock Cafes, külalisesinejatena astuvad lavale Kurjam ja AVRA (FIN). Uksed avatakse kell 21.00.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles