Täna Kanal 2s: «Kuidas peatada Putinit?»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erisaade «Kuidas peatada Putinit?», Krimm
Erisaade «Kuidas peatada Putinit?», Krimm Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 on Kanal 2 eetris erisaade «Kuidas peatada Putinit?», mis uurib, milliste võtetega survestab Venemaa oma naaberriike. Eesti peab olema väga tähelepanelik, sest Kreml ei varjagi enam, et püüab taastada mõjuvõimu kogu endise NSV Liidu või isegi kunagise tsaaririigi territooriumil.

Kanal 2 kaheosalise dokumentaalsaate «Kuidas peatada Putinit?» esimene osa kaardistab Venemaa nn hübriidsõja taktikat, kus oluline osa on propagandal, mõjuagentidel ja kohalikesse valimistesse sekkumisel.

Foto: Kanal 2

Märkamaks ja mõistmaks Putini Eesti-vastaseid käike, reisisid saatetegijad kolme riiki, kus Venemaa tänasel hetkel kõige võimsamalt muskleid näitab: Ukrainasse, Gruusiasse ja Moldovasse. Saates selgub, et Moskva on hakanud valede, konfliktide ja hirmu levitamiseks kasutama Lääne enda väärtusi nagu demokraatia ja infovabadus. Nende kolme riigi näitel uurib saade, kas ka Eestis võib korduda Ukraina stsenaarium, kus Kremlist juhitav hübriidsõda on riigi kaosesse paisanud. Mida võime õppida teiste maade valusatest kogemustest, kus Putinil on õnnestunud ühiskond lõhestada ja kohalikku poliitikasse imbuda?

«Sellises olukorras on oluline teada, millega on tegu, et osata end inforünnakute vastu kaitsta. Mida enam me teame, seda vähem me tunneme hirmu ja seda paremini suudame sellele vastu seista. Tuleb välja, et palju sõltub lihtsalt oskusest teha vahet õige ja vale informatsiooni vahel,» selgitab saate produtsent Ken Saan.

Kaheosalise dokumentaalsaate «Kuidas peatada Putinit?» esimene osa on Kanal 2s täna, esmaspäeval kell 20:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles