Kuum galerii! Tapperis peeti rahvusvahelisi tulevõistlusi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. Veebruaril 2015 toimusid Tallinnas, rokiklubis Tapper, kolmadad Rahvusvahelised Tuleartistide võistlused. Võistluste peakorraldajaks on Eesti Tuleartistide Liit, Kelfirius Tuleateatri toetusel.

Eesti TuleArtistide Liit tänab klubi Tapper administratsiooni, kes avas südamlikult oma uksed ja võimaldas korraldada enda juures sellist ainulaadset üritust nagu tuleartistide võistlus. Üritus möödus edukalt ja erksalt, peale suurejoonelist võistluste ava-show'd järgnesid finaali pääsenud soolos, duetis ja grupis võistlevad esitused. Võistluste teemaks oli 20.sajand ja mitmed esinejad ja koreograafid käsitlesid ka 20.sajandi keerulisemaid teemasid, nagu sõda, nälg, hirm.

Foto: Olev Luik

Kogenud žürii koosseisus olid: Tamur Tohver, Jana Kask, Mireneye Rootsist, Nina Wathen Soomest ning Ivars Svarcs Lätist. Žürii kommenteeris, et töö oli pingline ja et võistluste tase võrreldes eelmise aastaga tõusis mitmekordselt.

Foto: Olev Luik

Võistluste karika võitjaks sai Krista Palm Tartust, numbriga «Praha kevad 1968», mis rääkis 1968 Tšehhoslovakkias toimunud sündmustest. Duettide kategoorias sai esikoha romantiline duett «Roxanne», mis rääkis 20 sajandi alguse Pariisist. Seda esitasid Krista Palm ja Senex Tartu tulegrupist Zerkala. Gruppide kategoorias sai esikoha vaidlusitekitav ja šokeeriv number nimega «Dust», esitajaks Kelfirius TuleTeater Tallinnast ja koreograaf Margarita Fire Angel. Number rääkis sõjas ellujäänud kodutud inimestest, religioonist ja edasiliikumisest.

Enne autasustamistseremooniat esines tuntud noorte bänd Mucky. Autasustamisel sai esmakordselt näha uut rändkarikat, mis nüüd läheb ühe võitja käest järgmisele ja iga aastaga lisandub karikale iga võitja jaoks uus aste ja nimesilt.

Võistluste lõpetuseks võttis sõna korraldaja ja kuulutas, et järgmisel aastal muutub võistlus ja võistluse tingimused. Võistluste uueks nimeks saab FAW Cup – Fire Artist’s World Cup ehk TuleArtistide Maailma Karikas ning võistluste kategooriateks tulevad soolo, grupp ja improvisatsioon. Võistluste teema valitakse nagu eelmiselgi aastal kõikidest pakutud teemadest juhusliku inimese poolt. Igaüks saab oma teemapakkumised, soovitused ja toetuse pakkumised Facebooki või mailile etal@eestituli.info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles