Miks ei taha keegi Savisaare poja hirmkallist arvutimängu mängida?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ID-kaarti tutvustav mäng «Uos»
Uus ID-kaarti tutvustav mäng «Uos» Foto: Ekraanitõmmis TV3 videost

Hiljuti valmis arvutimäng «Uos», mille eesmärgiks on tutvustada ID-kaarti. Mängu tegi valmis Tartu tarkvarafirma Skisosoft ning selle tellijaks oli Erki Savisaarega seotud MTÜ Ekuubis.

Riigi Infosüsteemi Amet eraldas mängu arendamise toetuseks üle 243 000 eurot, millelele lisandus Ekuubis poolt juurde makstud 43 000 euro suurune kohustuslik omafinantseering, kuid isegi sellise summaga ei ole suudetud luua kvaliteetset toodet.

Mängu on reklaamitud juba ligi 550 koolis, kuid Savisaare sõnul on registreeritud kasutajaid umbes 3000. Raadiosaate «Puhata ja mängida» saatejuhid testisid uut mängu ning leidsid sealt mitmeid vigu. Kogu graafika on aegunud, mängus on kasutatud litsenseeritud pilte (näiteks multifilmi «Looney Tunes» karakter) ning kubiseb kirjavigadest. saatejuhtide arvates on isegi 3000 kasutajat liiga palju.

Veel jääb arusaamatuks mängu valmistamise hind. Väidetavalt pakuvad Eestis sarnast teenust Ukraina firmad, kes küsiksid selle eest 30 000 - 60 000 eurot. Vaata TV3 «Seitsmeste uudiste» videost, milline uus mäng välja näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles