Marten Kuningas võitis «Eesti TOP 7» saatejuhi konkursi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Kuningas
Marten Kuningas Foto: Õllesummer

Telekanali ETV2 muusikasaate «Eesti TOP 7» saatejuhi konkursile saabus 130 sooviavaldust-ankeeti. Lõppvõistlusele pääses eelžürii valikul 22 kandidaati, neist osales 21.

Reedel, 3. septembril Von Krahli teatris toimunud võistlusel tuli saatejuhiks pürgijail viieliikmelise žürii ees läbida vestlus, tekstiesitus- ja kaameraproov ning tutvustada minuti jooksul üht «Eesti TOP 7» edetabeli muusikavideot. Võistlus vältas kokku ligi viis tundi.

Žüriis hindasid osalejaid ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet, saate toimetaja Ingrid Kohtla ning produtsent Kadi Priske, ETV pearežissöör René Vilbre ja MTV saatejuhina tegutsenud Martin Veismann.

Otsustavasse lõppvooru pääses kuus kandidaati: Siim Kera, Anders Melts, Mikk Mägi, Annely Aasalaid, Madis Ligema ja Marten Kuningas. Neil tuli muu hulgas intervjueerida kujuteldavat muusikut, keda kehastas muusikaajakirjanik Mart Niineste, ja minimaalse ettevalmistusaja jooksul meelde jätta ning esitada edetabelivideot tutvustav tekstilõik.

«Kuigi kõik finalistid paistsid silma muusikaliste teadmiste, hea intonatsiooni ja diktsiooni, telegeenilisuse ja huvitava karakteri poolest, sai Marten Kuninga võidu puhul määravaks tema pingevaba ja veenev esinemine ning empaatiline intervjueerimislaad. Kokkuvõttes suurepärane formaaditunnetus,» ütles Ingrid Kohtla uut saatejuhti iseloomustades.

Marten Kuningas ise pidas oma tugevusteks konkursil telekogemusi, samuti seda, et on õppinud Tartu Ülikoolis ajakirjandust. Ta ütles, et on juba varemgi soovinud töötada just rahvusringhäälingus. «Konkurss muusikasaate juhi kohale andis mulle ideaalse võimaluse oma soov teoks teha. Mu kooliteegi läks mööda nii tele- kui ka raadiomajast. Ja raadiomaja on mulle lapsest saati päris kodune, sest Klassikaraadios on pikka aega töötanud mu ema /Tiina Kuningas/,» rääkis Marten Kuningas. Peatset esimest eetripäeva värske saatejuht ei pelga, ning ei pea keeruliseks ka kiiret tööleasumist.

Mart Normet ütles, et Marten Kuningas oli üks neist vähestest, kes oli kohe eetrivalmis. «Kuna esimene saade uue saatejuhiga on eetris juba teisipäeval, siis peabki ta olema kindla närvi ja teletalendiga. Kusjuures Marteni tuntus töötas tema püüdlustele isegi vastu, sest žürii suhtus temasse seetõttu veel ekstra-kriitiliselt,» selgitas Normet. «Kõik finaali pääsenud noored üllatasid meid väga positiivselt ja ma olen kindel, et mitmetega neist puutub rahvusringhääling aja jooksul kindlasti veel kokku. Suur tänu kõikidele julgetele kandideerijatele!»

Saade saab ühes saatejuhi tulekuga alates septembrist pikema ja soodsama eetriaja noortele ning kultuurihuvilistele vaatajatele sobival kanalil ETV2.  

Esimene Marten Kuninga juhitud ja Von Krahlis salvestatud «Eesti TOP 7» on ETV2e eetris juba teisipäeval, 7. septembril kell 20.45.

Lisainfo: www.etv.ee/eestitop7

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles