Evelyn Sepp rõõmustab, et teda «Savisaare» supi sisse ei pandud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 muusikal "Savisaar", mida mängitakse Nordea kontsertsaalis. Edgar Savisaare rollis Marika Vaarik.
NO99 muusikal "Savisaar", mida mängitakse Nordea kontsertsaalis. Edgar Savisaare rollis Marika Vaarik. Foto: Ene-Liis Semper

Reedel esietendus NO-teatri muusikal «Savisaar», mida käis vaatamas ka endine keskerakondlane Evelyn Sepp. «Ringvaates» uuriti temalt, kuivõrd elulähedane oli etendus tegelikule poliitikale ja peategelane oma prototüübile.

Foto: Erlend Štaub

Evelyn Sepp: mul ei olnud teatrisse minnes erilisi ootusi. Niipalju oli taustateadmisi, et tegu saab olema katsega midagi tõsisemat ette võtta, mitte tüüpilist muusikali teha.

Marko Reikop: Sa olid 16 aastat keskerakonna liige, kuid millised on sinu suhted Savisaarega täna?

Evelyn: Täna on minu jaoks tegemist selle linna linnapeaga, kus ma elan ja töötan, see võtab kokku kogu meie suhte.

Foto: Ene-Liis Semper

Marko: Millise hinnangu sina teatritükile annaksid?

Evelyn: Need iseloomuomadused, mida Marika Vaarik oma superrollis eriti esile toob, on ka elusuurusel nimikangelasel olemas. Tohutu enesekesksus, hoolimatus, võimetus oma vigu tunnistada, võimetus jagada, paranoia. Teatrikeeles on need veel lavastatud väga delikaatselt ja väärikalt.

Kindlasti on Savisaarel ka positiivseid omadusi, mis etendusse ei jõudnud. Ei maksa teda ei müstifitseerida ega demoniseerida. Kuid poliitiline konflikt on üksikisiku seisukohast hästi välja toodud ja läbi mängitud.

Marko: Kas sa ei kartnud etendust vaatama minnes, et Sepp võid etenduses iseendaga kohtuda.

Evelyn: Mõtlesin, et issand, läheks see minust mööda, ja tõepoolest, jumal tänatud, sain sellest supist enne välja, kui laulu sisse pandi!

Nii Kadri Simsoni, kui mitmete teiste jaoks, kes võisid end etenduses ära tunda, oli see tõsine enda käest küsimise koht – kaua? Kaua teha nägu, et sa midagi mõjutad, kui sa tegelikult midagi ei muuda? Neil inimestel on olnud tõsiseid valiku kohti, ja nad ei ole valinud.

See on kindlasti lavastus, mida soovitan minna vaatama ja mõelda sellel taustal Eesti poliitilise elu peale laiemalt. Mõneti on need probleemid, mis seal on tõstatatud, üsna universaalsed.

Marko: Kas sa annad oma hääle seekordsetel valimistel keskerakonnale?

Evelyn: Mina oma häält sellisele põhimõttelagedale ja korruptiivsele erakonnale küll ei taha anda!

Katkeid etendusest ja videot Evelyniga näed SIIT!

Kas sina lähed «Savisaart» vaatama?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles