Norra hooldekodus vajati eksortsisti abi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Norras sattus kriitika alla Madshaveni vaimse puudega isikute hooldekodu, mis palkas eksortsisti kurje vaime välja ajama.

Kurjade vaimude väljaajaja kutsuti pärast seda kui hooldekodu töötajad hakkasid nägema kummalisi valgussähvatusi, edastab The Local.

Agderi maakonna kohaliku omavalitsuse esindaja Lasse Svenstrup Andersen sõnas, et töötajad ei oleks pidanud eksortsisti kutsuma ning ebatavalisust märgates oleks pidanud sellest teavitama juhte, elanikke ja hoolealuste pereliikmeid.

«Eksortsim oli populaarne keskajal. Nüüdisajal seda enam ei kasutata. Eksortsisti kutsumine näitab viletsat olukorra hindamisvõimet,» lausus esindaja.

Hooldekodu töötajad kutsusid selgeltnägija ja kurjade vaimude väljaajaja Bengt Egil Albrechtseni möödunud aasta novembris.

«Selle hooldekodu töötajad hakkasid öisel ajal nägema kummalisi asju ja nad kartsid. Seal oli näha ja tunda mingit kiirgust, mis mõjutas ka lähedal asuvat surnuaeda. Kiirgus tõi kaasa negatiivse energialaine,» teatas selgeltnägija.

Albrechtseni sõnul oli osa töötajaid eksortsismiseansside vastu ning nad kaebasid kohalikule omavalitsusele.

«Mul paluti lõpetada, kuid alles siis tekkisid tõsised probleemid. Hooldekodu hoone on täis väga halba energiat ning seda kasutasid kurjad vaimud oma huvides ära. Jõudsin osad neist vaimudest minema saata, kuid kuna pidin poole peal lõpetama, siis osa jäi ikka hoonesse,» lausus eksortsist.

Kummalisi sähvatusi näinud hooldustöötajate sõnul nad haigestusid.

«Osa kurje vaime oli asunud juba elama selles hooldekodus pikka aega töötanud inimeste kehadesse. Umbes 50 protsendil töötajatel on see probleem. Saan aru, et see on vastuoluline, kuid see on fakt,» lausus eksortsist.

Euroopa riikides, kaasa arvatud Norras on täheldatud huvi kasvamist nii selgeltnägijate kui teiste sarnaste tegelaste vastu.

Teada on, et selliste asjadega tegeleb isegi Norra printsess Märtha Louise, kes enda kinnitusel suhtleb inglitega ning õpetab ka teisi seda tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles