Venemaal roogiti «Leviaatanist» roppused välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Leviaatan»
Kaader filmist «Leviaatan» Foto: SCANPIX

Oscarile kandideeriv kõmuline film «Leviaatan» jõudis Venemaal kinodesse, kuid sellest on välja jäetud suur osa roppusi.

Linateos räägib Vene põhjaosa linna korrumpeerunud linnapeast ning tema plaanist hävitada oma vara kaitsev lihtkodanik, edastab BBC.

Filmi levitav firma A-Company Russia teatas, et linateost ei ole lühendatud, kuid kinos ei kuule roppusi, vaid nende asemel on «piiks».

Venemaa seaduse kohaselt ei tohi filmides, telesaadete, teatris ega meedias olla roppusi ja vandesõnu.

«Leviaatani» dialoogides on palju vandumist, millest osad on üsna räiged.

«Leviaatan» sai parima võõrkeelse filmi Kuldgloobuse ning Venemaa Kuldse Kotka filmiauhinna.

Seda Vene filmi näidatakse ka mais Prantsusmaa mainekal Cannes´i filmifestivalil.

Venemaal näidatakse praegu «Leviaatanit» 650 kinos.

Filmi produtsendi Aleksander Rodnianski sõnul tekkis filmi vastu suur huvi pärast seda kui üks kuu tagasi ilmus internetti piraatkoopia. Samas lahvatas linateose sisu ümber kuum diskussioon.

Ilmnes, et venelased on selle filmi suhtes jagunenud kahte leeri. Osa näeb «Leviaatanis» õiglast kriitikat president Vladimir Putini aadressil, osa aga on linateose üle võlli kriitikas pettunud.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov sõnas, et president on rahul, et «Leviaatan» tekitas ühiskonnas kriitika ja diskussiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles