Heelium on ohtlik: Jaapani telesaates langes 12-aastane lapstäht koomasse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallid
Õhupallid Foto: SCANPIX

Jaapani telekanal vabandas perekonna ees, kelle 12-aastane tütar langes koomasse pärast heeliumi sisse hingamist.

Popbändi 3B Junior liige osales 28. jaanuaril telesaate mängus, milles hingati hääle muutmise eesmärgi sisse heeliumi, kirjutab BBC. Tüdruk kaotas aga ootamatult teaduvuse.

Arvatakse, et noort lauljatari tabas embolism, mis takistas vere jõudmist ajju. Sel neljapäeval tuli tüdruk teadvusele, kuid tema liikumine ja kõne on raskendatud.

Ansamblisse 3B Junior kuulub üle 20 noore laulja, kes on kõik vanuses kümme kuni 16 eluaastat. 

TV Asahi vabandas tüdruku ja perekonna ees avalikult. Nad seletasid, et kanistril, millest gaasi hingati, oli silt «ainult täiskasvanutele», kuid produtsentidel jäi see märkamata.

Telekanali juht Toru Takeda ütles, et ta ei rääkinud õnnetusest avalikkusele varem, kuna lootis, et tüdruk saab kiiremini terveks. Ta avaldas informatsiooni pärast seda, kui arstid nägid, et lauljatari tervis on paranemas.

TV Asahi lisas, et juhtunu osas algatati sisejuurdlus. Kohaliku meedia teatel uurib asja ka politsei.

Telesaade «3B Junior Stardust Shoji» pidi eetrisse minema 24. veebruaril, kuid nüüd seda ilmselt ei juhtu.

Terviseeksperdid rõhutavad, et kuigi heeliumi hingamine õhupallidest on tavaline trikk, võib see traagiliselt lõppeda.

Peale kõrgema hääle võib heelium esile kutsuda peapööritust, peavalu ja lämbumist. Inimesel, kellele mõjub heelium halvasti, soovitatakse kiiresti hingata värsket õhku. Kui sümptomid ei kao, võib vaja minna lisahapnikku ja siis tuleb juba arsti juurde kiirustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles