Video: «Troonide mängu» staar purustas 1000-aastase legendaarse tõstmisrekordi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hafthór Júlíus Björnsson
Hafthór Júlíus Björnsson Foto: Youtube

Viikingilegendi kohaselt tõstis umbes 1000 aastat tagasi Islandi mees Orms fláttr Stórólfssonar üles 640 kilogrammi kaalunud laevamasti ning astus sellega kolm sammu.

Nüüd purustas selle rekordi menusarja «Troonide mäng» (Game of Thrones) staar, 26-aastane Hafthór Júlíus Björnsson, kes suutis samuti tõsta 640-kilogrammist palki, kuid astus sellega viis sammu, kirjutab kotaku.com.

Sarjas Gregor Clegane`i mängiv ja Mäe hüüdnime kandev Björnsson osales Euroopa tugevaima mehe võistlusel  ning sai rekordiga hakkama.

1000 aastat tagasi viikingi saagas kirja pandud rekord sai nüüd ületatud. Legendi kohaselt suutis tollane kangelane astuda raskust kandes vaid kolm sammu, kuna ta selg ei pidanud vastu.

Björnsson teatas rekordi tegemisest Instagramis.

«Olen teel oma eesmärgi suunas. Tahan võita maailma kõige tugevama mehe tiitli. Mitte mingi asi ei saa enam mind takistada,» teatas staar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles