Eesti moedisainerid loovad poliitikast inspireeritud moodi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Vassilissa nägemus Eesti moest
Moekunstnik Vassilissa nägemus Eesti moest Foto: Vassilissa

Eesti loomemajanduse arengu pärast muret tundvad Eesti moedisainerid loovad oma sõnumi edasi andmiseks Eesti poliitikast, poliitikutest ning ühiskonnas täna aktuaalsetest teemadest inspireerituna rõivakomplekti, mida esitletakse 17. septembril show´l ning seejärel kuu aega vältaval näitusel Tartus Tasku keskuses.

Mitmed Eesti moedisainerid on augusti viimastel nädalatel kohtunud suuremate Eesti erakondade esindajatega, et arutleda loomemajanduse tänaste kitsaskohtade ja võimalike arengute üle tulevikus.

Inspireerituna jutuajamistest loob iga disainer poliitilist sõnumit kandva komplekti. Kõikide disainerite töid esitletakse ühiselt 17. septembril kell 17.30 toimuval show´l Tartus Tasku keskuses.
 

"Kohtumistel erinevate erakondadega võis selgelt aru saada, et poliitikuid, kes disaini ja loomemajanduse teemadel sisemiselt põleks, on tegelikult väga vähe. Seetõttu ei välista ma mitte mingil juhul oma loodud rõivakomplektis väikest irooniat – kõik on tõlgendamise küsimus! Kindlasti leiavad kohtumistelt kuuldud mõtted ja välja öeldud laused väljenduse rõivadisainis," rääkis disainer Kristi Pedanik.
 

Tuntud moedisainerid Vassilissa, Kalle Aasamäe, Kirill Safonov, Britt Samoson, Kristi Pedanik ja paljud teised on kohtunud Liisa Pakostaga Isamaa ja Res Publica Liidust, Gerd Tarandi ja Indrek Saarega Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Igor Gräziniga Reformierakonnast, Marek Strandbergi ja Rasmus Lahtveega Eestimaa Rohelistest, Monika Kuzminaga Rahvaliidust ja Kadri Simsoniga Keskerakonnast.
 

„Tasku on Tartu parima moekaubavalikuga kaubanduskeskus. Toetame head Eesti disaini ja meil on hea meel koondada oma katuse alla disainerid, kes soovivad sõna võtta ühiskonnas toimuva üle kasutades väljendusvahendina rõivadisaini,” selgitas Tasku keskuse juhataja Eveli Opmann.
 

Etenduse „Poliitiline mood“ esmaesitlus toimub 17. septembril kell 17.30 Tasku keskuse aatriumis. 18 oktoobrini on kohapeal näituse külastajatel võimalik hääletada oma lemmikkomplekt poolt. Lisainfo: www.tasku.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles