Hollandis avati kuulikindlate rõivaste pood

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulikindla nahkjaki relvakatse
Kuulikindla nahkjaki relvakatse Foto: SCANPIX

Hollandis Eindhovenis avati esimene moekate kuulikindlate rõivaste kauplus.

Sellest poest saab osta näiteks kuulikindlaid veste, ülikondi, kostüüme, särke nahkjakke ja isegi lipse, edastab BBC.

Poes müüakse Colombia rõivabrändi tooteid, mis on mõeldud neile, kes end igapäevastes tööoludes mõnevõrra ebakindlalt tunda võivad.

Poes muudavad rõivad on pealtnäha tavalised, kuid neil on sees õhukesed kuule peatavad materjalid.  

Poe rajaja, firma Panamera esindaja Staas de Wijsi sõnul sobivad need rõivad näiteks juveliiridele ja bensiinijaama töötajatele, kuna nende töös võib ette tulla relvaintsidente.

De Wijs lisas, et alates selle aasta jaanuaris Pariisi satiirilehe Charlie Hebdo vastu tehtud rünnakust on Euroopas, kaasa arvatud Hollandis, kasvanud huvi kuulikindlate rõivaste vastu.

Kuulikindlaid rõivaid katsetatakse Colombias tootmistehases enne kui need müüki lastakse. Colombias on sellised rõivad juba ammu väga populaarsed, kuna tegemist on riigiga, kus on palju kuritegevust.

«Pärast Pariisi terrorijuhtumit on meie poole pöördunud rohkem kui 150 inimest, neist suur osa on prantslased ja belglased,» lausus esindaja.

Kuulikindlate rõivaste poe kõige odavam ese maksab 2400 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles