Kolm kiiret ja efektiivset lõdvestumisviisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas ei ole piisavalt aega või kannatust, et tegeleda jooga ja meditatsiooniga?

Väljaanne Prevention tõi välja kolm kummalist, kuid samas efektiivset lõdvestumisviisi neile, kes ei soovi joogat ega meditatsiooni.

Need lihtsad viisid on kiired ja efektiivsed.

Nuusuta apelsini – stressi tõttu tuntakse lõhnu efektiivsemalt, kuna organism on surve all. Brasiilias tehtud uuring näitas, et apelsini lõhnast on siinkohal abi. Teadlased tegid katse, milles esmalt anti nuusutada apelsinilõhna ning siis järgnes pinget tekitav ülesanne. Tsitruselist nuusutanute seisund oli lõõgastunum kui neil, kes seda nuusutada ei saanud. Apelsinilõhna mõju oli tunda veel mitu tundi pärast katset.

Vali nutikas suupiste – toitumisteadlaste sõnul on mustikad ideaalsed stressileevendajad, kuna neis on palju C-vitamiini. C-vitammin alandab organismi stressihormooni kortisooli taset. Mustikastes on ka palju kaaliumi, kaltsiumit ja fosforit, mis on organismile vajalikud. Stressi leevendajana soovitatakse ka kummeliteed, milles on stressi kahandavaid aineid.

Naermine ja klouninäod  – USA tuntud telearst Mehmet Oz soovitab stressi vähendada naermise ja kummaliste klounilike nägude tegemisega. Klouni tasuks teha 15 sekundit ja siis lasta näolihased lõdvaks. Pingestamine ja siis lõdvestamine mõjub näolishastele hästi ja toniseerivalt. Sellega võidakse leevendada ka kerget peavalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles