Kambodža andis sissesõidukeelu budistlikus templis end alasti pildistanutele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banteay Kdei tempel Angkoris
Banteay Kdei tempel Angkoris Foto: Wikipedia.org

Kambodža saatis riigist välja ja andis nelja aasta pikkuse sissesõidukeelu Prantsuse turistidele, kes poseerisid maailma ühes kuulsamas budistlikus templis alasti.

Angkori templikompleksis alasti olnud välismaalased postitasid oma pildid sotsiaalmeediasse, ärritades sellega kohalikke võimuesindajaid, edastab Daily Mail.

Politsei arreteeris prantslased möödunud neljapäeval 29. jaanuaril ning neid süüdistati Banteay Kdei templis  pornopiltide tegemises ning seksuaalorganite paljastamises.

Kambodža meedia andmetel olid nendeks turistideks 21-aastane Rodolphe Fourgeot, 21- aastane Alexandre Vix ja 20-aastane Vincent Bocquet.

Neid karistati kuue kuu pikkuse tingimisi vangistusega, nad peavad maksma üks miljon rieeli trahvi (umbes 200 eurot) ning nende kaamerad konfiskeeriti.

Siem Reapi provintsikohus määras neile ka nelja aasta pikkuse Kambodžasse sisenemise keelu. Kohtunik sõnas, et maailmapärandi hulka kantud Angkoris ei ole sünnis end paljastada.

«Mehed saadeti riigist välja ja anti sissesõidukeeld hoiatuseks teistele turistidele, et nad ei käituks samamoodi,» teatas prokurör Sok Keo Bandith.

Kohtuametnike sõnul tunnistasid prantslased end ebasündsas käitumises süüdi ning palusid andeks.

Angkori templikompleks on maalimakuulus ning seda külastab aastas rohkem kui 150 miljonit inimest.

Angkor oli 9. – 15. sajandini khmeeride impeeriumi pealinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles