Legendaarne Suzi Quatro esineb suvel Elva Laululaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suzi Quatro
Suzi Quatro Foto: promo

Legendaarne rokklaulja ja basskitarrist Suzi Quatro annab oma ansambliga täispika kontserdi 18. juulil 2015 Elva Laululaval. Esitlusele tulevad parimad lood läbi tema karjääri.

Foto: promo

Susan Kay «Suzi» Quatro (sünd 3. juuli 1950) on Briti-Ameerika laulja-laulukirjutada, basskitarrist ja näitleja.

Ta on esimene naisbasskitarrist, kellest on saanud omal alal maailma kuulsus, murdes barjääre ja eelarvamusi naistest rokkmuusikas. Quatro ametlik muusikaline haridus on klassikaline klaver ja perkussioonid. Basskitarri õppis ta mängima omapead. Quatro on mõjutanud paljusid naismuusikuid, näiteks Chrissie Hynde (The Pretenders), Tina Weymouth (Talking Heads). Quatrol on ka otsene mõju The Runaways-le ja Joan Jett-le.

1970-ndatel tuli Quatrol rida hitte, mis olid ülimenukad nii Euroopas kui Austraalias. 1973. aasta mais ilmus tema teine single «Can the Can». Sellest sai nr. 1 hitt nii Euroopas kui Austraalias.

Sellele singlile järgnesid kolm järgmist hitti: 48 crash, Daytona Demon, Devil Gate Drive. Igaüks neist müüs üle miljoni koopia ja kõik said ka Kuldplaadi. 1978. aasta singel “If you Can’t Give me Love” tõusis nr. 1 hitiks Austraalias ja Inglismaal. Samal aastal tõusis Chris Normaniga lauldud duett “Stumblin’ In” USA-s 4. kohale. Mõlemad lood pärinevad albumilt “If you knew Suzi…”.

Aasta pärast tulil Quatrol välja tema enda meelest tema aegade parim album (“Suzi … and Other Four letter Words”). Sellelt pärinevad hitid “She’s in love with you”, mis tõusis Inglimaal 11. kohale, “Mama’s Boy” , “I’ve never been in love”. 1980. aastal peale lepingu lõppemist Micki Mostiga kirjutas Quatro alla uue lepingu Chapman’s Dreamland Recordsiga. Samal aastal ilmus neil album “Rock Hard”. Nii album kui ka singel müüsid Plaatinum plaadi Austraalias. Singlit “Rock Hard” kasutati ka kultusfilmis “Times Square”. Augustis 2011 lasi Quatro välja oma 15. stuudioalbumi “In the Spotlight”.

Foto: promo

Quatro on müünud üle 50 miljoni albumi ja jätkab live esinemistega üle maailma.

Suzi Quatro kontsert toimub Elva Laululaval 18. juulil 2015.

Algus kl. 21.00

Piletid müügil 2. veebruarist Piletilevis!

10. märtsini pilet supersoodsalt- 16 € !

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles