Pildid: Maire Aunaste korraldas Võru kultuurikeskuses Kannel kontsert-moeetenduse

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähem kui aasta tagasi, 1. aprillil, oli Maire Aunaste Võru kultuurimaja Kannel laval, et monotükis «Äraaetud, kuid ülesmukitud» naerda eelkõige iseenda üle. Läinud reedel, kuu aega enne valimisi, seisis Aunaste taas samal laval. Täiesti uues rollis, millest polnud unistanudki. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Võru-, Valga- ja Põlvamaa esinumbrina.

Foto: Tairo Lutter

Aasta algusest saadik pigem Kagu-Eestis elav Aunaste on kõik oma veebruariõhtud ära sisustanud rahvakohtumiste, külapidude ja ringsõitudega.

«Mulle meeldib Aunaste juba selle pärast, et ta kõigile ei meeldi,» teatas särav noor pensionär Evi pärast pooleteisetunnist kontserti, mis tõi tasuta Võru rahva ette ansambli Soov.

Foto: Tairo Lutter

Ansambel Soov ehk Peeter Kaljuste, Merle Lilje ja Toivo Asmer on oma lugudega ülipopulaarsed.

End vanempoliitikuks ja Aunastet noorpoliitikuks tituleerinud Asmer nautis laval olekut kogu hingest ja võis seda Võru Kandles ka endale lubada, sest tema valijaskond on sel korral Ida-Virumaal.

Foto: Tairo Lutter

Aunaste suudab luua õhkkonna, kus keegi ei tunne, et on mitte keegi.

Foto: Tairo Lutter

Kui Eestis on staarikultus, siis elavad staarid igas linnas, meie kõrval. Seepärast otsis  Aunaste Võru tänavatelt ja kohvikus Muffin ettekandjatööd tehes modellid, et nad üheks õhtuks kohaliku poe riideid demonstreerides mannekeenidena rahva ette lavale tõsta.

Pealinnast kohale tulnud stilist ja juuksur-meikarid tegid Võru ettevõtlikud naised, ühe mehe ja lapsed õhetavate põskedega lavaküpseteks staarideks. Aunaste hoog oli tõesti nakkav.

Foto: Tairo Lutter

«Aunaste on lihtne. Ta räägib lihtsat keelt ja tuleb poliitikasse otse elu keskelt,» leiavad pärast kontserti booli ja beseeküpsistega maiustavad võrokesed.

«Ta suudab rääkida keerutamata ja tunnistada, kui ei oska. Meil on kõrini sellest, et näiteks Võru linna asjadest ei tea me midagi! Kõik on nii suletud! Ütleks keegi vähemalt, mis plaanis on, mida linnas tehakse. Samasugust käitumist ootaks ka riigikogu saadikutelt.»

Foto: Tairo Lutter

Aunaste lubab, et riigikogu tööajast kolmandiku veedab ta oma valimispiirkonnas.

Foto: Tairo Lutter

«Meie elu vigade parandamine, uute seaduste loomine algab külast, algab kõigist meist,» räägib Aunaste. Ta peab kõnet nagu Ameerika senaator, saal on vagusi.

Ta lubab, et kõige olulisemaks jääb julgeolekuteema, järgmine on rohkem raha rahvale kätte, ja edasi tuleb minna hiljutise riigikogu otsusega üksikvanemate elatisfondi teemal.

Foto: Tairo Lutter

Aga kõik ei torma uustulnukat pimesi usaldama. «Eks tuleb veel mõelda. Ei ole nii, et nimekirjast jääb silma vaid tuntud nimi ja nägu. Aga selle poolt oleme küll, et Toompeale on rohkem uusi inimesi vaja. Lihtsalt aitab neist vanadest – õhku tuleb luhvtitada! Reformierakonnast on kõ-ri-ni! Ja miks neid seal üldse nii palju peab olema?» arutlevad Võru inimesed.

Aunaste lubab, et IRLil on kindel plaan riigikogu koosseis 71 liikme peale viia.

Vaata pildigaleriid Aunaste valimiskampaaniast Võru kultuurimajas Kannel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles