Rootsi kaksikvennad ostsid meelelahutuseks nõukogude soomustransportööri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude soomustransportöör MT-LB
Nõukogude soomustransportöör MT-LB Foto: Wikipedia.org

Rootsis Norrlandis elavad kaksikvennad ostsid möödunud aasta detsembris Nõukogude Liidu soomustransportööri, et sellega lõbusalt aega veeta.

25-aastase Jesper Lyselli sõnul maksis ta militaarmasina eest 100 000 Rootsi krooni ning umbes sama hinnaga on ka head mootorsaanid, edastab The Local.

Mehe sõnul on soomustransportöör parem investeering, kuna mootorsaaniga saab sõita vaid paaril kuul aastast, soomustransportööriga aga aasta läbi.

Lyselli sõnul on tegemist nõukogude 1960. aastate MT-LB marki soomustransportööriga.

Jesper Lysell ja ta kaksikvend Jerker Lysell on oma uue sõiduvahendiga juba mitmel korral isa farmi lähedal sõitmas käinud.

«Seni oleme sõitnud farmi lähedal ja põldudel. Samas on see mõnevõrra ohtlik, kuna masin on tagant avatud,» selgitas Jesper Lysell.

Tegemist on soomustransportööriga, mille kiirus ulatub teel 60 kilomeetrini tunnis ning karmil metsamaastikul kuni 30 kilomeetrini tunnis.

Jesper Lyselli sõnul on sellega lihtsam sõita lumisel maastikul.

Rootslaste sõnul ei pidanud nende isa militaarmasina ostmist just nutikaks, kuid ta ei olnud ka selle vastu.

«Isa peab meid selle tõttu mõnevõrra idiootideks, kuid tegelikult ei huvita teda meie «mängukann»,» laususid mehed.

Jerker Lyselli tuntakse Rootsis ka kui orienteerujat, kes sai möödunud aastal Euroopa orineteerumismeistrivõistlustel hõbemedali. Lisaks kogus ta kuulsust ka eraelulise etteastega. Nimelt arreteeris Itaalia politsei ta, kuna tahtis joosta seal riigis mägedes alasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles