Kunstiröövlit seostatakse hinnalise maali vargusega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnalise maali vargusega seotud Thomas Doyle
Hinnalise maali vargusega seotud Thomas Doyle Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis kaotas üks mees tema kätte usaldatud hinnalise maali, kuid varguse taga arvatakse olevat maali üks omanikke, kes ostutus kunstiröövliks.

Maali omanik Kristyn Trudgeon andis maali potentsiaalsetele ostjatele tutvustama pidanud James Carl Haggerty kohtusse, kirjutab The Telegraph.

Selle maali teine omanik Tom Dolyle palkas oma sõbra Haggerty maali müüma ning lubas talle selle eest kena tasu.

Prantsuse kunstniku Jean Baptiste Camille Corot´ maali «Tüdruku portree» väärtus on 1,3 miljonit dollarit. See 1857. aastat pärit maal oli aastaid Los Angelese Hammeri muuseumis, enne kui erakollektsiooni jõudis.

Haggerty sõnul läks ta Manhattanil asuvasse Mark hotelli, kus ta pidi maali näitama Londonist saabunud ostjale.

Pärast seda suundus ta hotelli baari. Turvakaamerate lindistuselt on teda näha pärast keskööd koos maaliga. Kaks tundi hiljem jäi ta oma kodumaja turvakaamerate videole. Sealt on näha, et tal maali enam ei ole.

Haggerty sõnas kohtus, et ta jõi liiga palju ning järgmisel hommikul ei mäletanud ta kuhu maali jättis.

Advokaadi Max Di Fabio kinnitusel on maali omanik Kristyn Drudgeon vihane ja pettunud ning nõuab maali kaotajalt vastuseid.

Juhtum sai eile aga uue suuna kui tuli välja, et Tom Doyle on endine vang ja kunstiröövel Thomas Doyle, kes sai vanglakaristuse ühelt kunstikollektsionäärilt pronkskuju varastamise eest.

Pärast Doyle`i vanglamineviku ilmsikstulekut võttis Kristyn Trudgeoni advokaat Haggerty vastase süüdistuse tagasi ning teatas 25 000 dollari suurusest summast, mis makstakse maali jälile viiva vihje eest.

Doyle kuulutati tagaotsitavaks.

Maali vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles