Galerii: Tallinn Art Space kunstigalerii hoogne avamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 

Reedel avati ametliku peoga Tallinnas Maakri tänaval Tallinn Art Space galerii. 

 
Foto: Mihkel Maripuu

Kunstikeskuse Tallinn Art Space juhataja Jaak Visnapi (pildil) sõnul sai ta Tallinn Art Space luues aru, et vajadus sellise galerii järgi on meeletu.

«Eesti inimesed on ehitanud viimase kahekümne aasta jooksul palju uusi hooneid ja nii on tekkinud juurde tohutult palju tühje seinu. On tulnud aeg need väärikalt kunstiga täita. Minu eesmärk on kutsuda inimesi üles täitma Eestis tühjad seinad Eesti kunstiga,» lisas Visnap.

Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn Art Space’i galeriiosas tegeldakse igapäevaselt nüüdisaegse kunsti müügi, eksponeerimise ja vahendamisega näitustele, mis tähendab kunstnike jaoks uut, kvaliteetset ja hea asukohaga näitusepinda. Galeriis toimuvad näitused kannavad endas eesmärki pakkuda publikule ülevaadet tänapäeva kunsti arengutest Eestis.

Foto: Viktor Burkivski

Lisaks näitusepinnale ning töökojale hakkab Tallinn Art Space´i ruumides toimuma palju erinevaid kultuurisündmusi. Pisut enne aastavahetust pidas oma lõpupeo maha seal näiteks telesaade Punker.

Foto: Mihkel Maripuu

Esimesed kontserdid kõlavad galeriis juba veebruaris, filmid hakkavad linastuma kord kuus ning avatakse väike kohvik. Lähiaja plaanidesse kuuluvad luuleõhtud, esitlused ning inspireerivad kohtumised, kus kõnelevad kunstnikud väga erinevatelt aladelt. Lisaks võimaldavad Tallinn Art Space´i multifunktsionaalsed, linna südames asuvad galeriiruumid korraldada mitmesuguseid kunstipidusid, koosolemisi ja üritusi.

Foto: Viktor Burkivski

Tallinn Art Space asub aadressil Maakri 19/21, endise Inspira poe ruumides Maakri pesumaja kõrval. Galerii on avatud E–R 11–19 ja L 11–16.

Vaata pildigaleriid ja videot meeleolukast avamisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles