Ajukahjustuse tõttu dominatrix`iks saanud naine sai kahjutasu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominatrix
Dominatrix Foto: SCANPIX

Kanadas Briti Coloumbias määras kohus liiklusõnnetuse tõttu dominatrix`iks saanud naisele kahjutasu 1,53 miljonit dollarit.

Kohtuniku sõnul sai Alissa Afoninast sekstöötaja, kuna tal tekkis ajuvigastuse tõttu isiksuse muutus, edastab Huffington Post.

Afonina oli keskkooliõpilane, kes unistas filmirežissööri karjäärist. Ta sattus 2008. aastal Salmon Armi lähedasel kiirteel liiklusõnnetusse ning sai vigastada.

Noor naine oli koos ema ja vennaga autos, mida juhtis ema elukaaslane Peter Jansson.

Kohtunik Joel Grovesi sõnul sõitis mees teel liiga kiiresti, ta ei tulnud masina juhtimisega toime ning sattus õnnetusse.

«Alissal tekkis õnnetuse tõttu ajukahjustus, mis kutsus ta isiksuses esile muutusi. Ta varasem elu kadus jäädavalt,» teatas kohtunik.

Pärast õnnetust sai Afoninast rõõmsa õpilase asemel letargiline teismeline, kellel oli probleeme mälu, oma impulsside kontrollimise ja suhtlemisega.

Ta hakkas koolitundides tegema seksuaalse sisuga kommentaare saamata aru, et need on ebasobivad.

Ta pidi nende tõttu koolist lahkuma ning 12. klassi lõpetas ta kodus õppides.

Afoninat hakkas seksuaalteenuste pakkumine huvitama ning temast sai lõpuks dominatrix.

Dominatrix on naine, kes mängib domneerija rolli meespartneri üle sadomaso sisuga seksuaaltegevuses.  

Naise advokaatide sõnul valis ta sellise tegevuse, kuna ta aju oli kahjustada saanud ja ajutegevus muutunud.

Psühhiaatriline kontroll kinnitas, et kahjustada sai Afonina see ajuosa, mis tegeleb enesekontrolli ja alalhoiuga. Esile aga kerkisid ürgsed seksuaalinstinktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles