Galerii: Kosmos IMAX avas Vaikuse toa

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 30. jaanuaril avas Kosmos IMAX kinos uksed Vaikuse tuba. Oodatud on kõik, kel soov nautida vaikust või enne kinofilmi kõrvu puhata. Vaikuse tuba on sisse seatud kino null-korrusel asuvas õppeklassis, kus müratase on viidud miinimumini ning maas mõnusad joogamatid.

Kino juhi Rein Palosaare sõnul on olnud mõnelt poolt kuulda, et kino helikvaliteedi üle on mõningaid nurinaid. «Arutasime peale esimest sellist tagasisidet kohe teemat ka IMAXi rahvusvaheliste ekspertidega ja võtsime antud teema erilise tähelepanu alla, sest meil toimuvad igahommikuselt enne seansside algust 40-minutilised täielikud pildi ja helikalibratsioonid, mille käigus mõõdistatakse ära kõik helikanalid, sagedused ja helirõhutase, lisaks ekraanilt tagasi peegeldavale valgusele. Tulemused näitasid, et helitase on meil standarditele vastav ja ei ületa lubatavaid piirväärtusi. Mure võibolla vaid selles, et kinno tullakse tihti juba kõrge müratasemega kohast, milleks võib olla nii tänav kui kaubanduskeskus.«

«Tulles vastu inimeste soovidele, pakume nüüdsest võimalust enne seanssi puhata, et järgnev kinoelamus veelgi paremini nauditav oleks. Vaikuse tuba on tasuta ning avatud kõikidele soovijatele. Lisaks võib vaikuse toas võtta keset kiiret tööpäeva lihtsalt korraks aja maha, lubades  endale mõtisklust näiteks kino kohvikust ostetud suurepärase tee või kohviga, et vaigistada müra ka enese sees,»  lisas Palosaar.

Veebruaris saab IMAXi formaadis nautida kaht uut filmi:  «Jupiteri tõus» ning «Ameerika Snaiper».  

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles