Bill Gates tunnistas, et ta ei oska mitte ühtegi võõrkeelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: SCANPIX

Maailma suurima tarkvarafirma Microsoft asutaja, ameeriklane Bill Gates võib olla edukas ärimees ja tuntud filantroop, kuid ka temal on nõrk külg.

Nimelt ei oska inglise keelt emakeelena kõnelev Gates mitte ühtegi võõrkeelt, edastab Live Science.

Gates vastas Redditi foorumis «Ask Me Anything» (Küsi ükskõik mida) inimeste küsimustele. Üks isik küsis temalt, et kas ta kahetseb midagi, mida ta on teinud või tegemata jätnud.

«Tunnen end selle suhtes rumalana, et ma ei oska mitte ühtegi tänapäeval kasulikku võõrkeelt. Keskkoolis püüdsin õppida ladina ja kreeka keelt ning olin edukas. Need keeled laiendasid mu sõnavara. Nüüd aga tahaksin osata prantsuse, araabia või hiina keelt. Loodan, et millalgi leian võõrkeele õppimiseks aega. Võtaksin prantsuse keele, kuna see on kõige lihtsam,» vastas Gates.

Gates lisas, et ta on proovinud keeleõppimisplatvormi Duolingo, kuid ta ei jõudnud iseseisva õppimisega kuigi kaugele.

Ta kiitis Facebooki asutajat Mark Zuckerberi, kes suutis Hiinas vastata ajakirjanike ja üliõpilaste küsimustele hiina keeles.

Mitmed uuringud on näidanud, et uue keele õppimine tuleb ajule kasuks, «värskendades» seda. Keeleõppega saab ennetada näiteks Alzheimeri tõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles