Galerii: DocPoint`i afterparty kinos Kosmos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 28. jaanuaril algas järjekorras kuues dokumentaalfilmide festival DocPoint Tallinn, mis toob ka seekord publikuni maailma dokiparemiku.

Kolmapäevasel festivali avapäeval näidati Arbo Tammiksaare ja Jaak Kilmi dokfilmi «Kristus elab Siberis», mis räägib vissarionlaste kogukonnast Siberis, kes on koondunud Kristuse taaskehastuse Vissarioni ümber.

Foto: Viktor Burkivski

Filmi produtsent Margus Õunapuu, avas DocPoint festivali piduliku patsilõikamise tseremooniaga.

«Meil ei ole ühtegi diktoriteksti, ainult jutustav pilt ja peategelaste intervjuud - see on natuke teistsugune lähenemine, rääkis produtsent Margus Õunapuu dokumentaalfilmist «Kristus elab Siberis».

Foto: Viktor Burkivski

«Algusest peale tegelikult me leppisime kokku, režissöörid leppisid kokku, Jaak Kilmi (pildil) ja Arbo Tammiksaar, et nad ei esita autoripoolset survet, et see on ainult jälgiv dokumentaalfilm läbi laste silmade selle perekonna kaudu ühiskonnast. Meil ei ole ühtegi diktoriteksti, ainult jutustav pilt ja peategelaste intervjuud - see on natuke teistsugune lähenemine,» rääkis Margus Õunapuu. Tema sõnul tehti enda jaoks selgeks, et liidrit püüda ei kavatseta, sest ta on nii valvatud, et nad ei suudaks teda kunagi avada.

Foto: Viktor Burkivski

Üldjuhul on sealne ühiskond teiste filmitegijate jaoks suletud. «Meil õnnestus täiesti ainulaadne viibida seal pikema aja jooksul ja meil õnneks konkurente ei ole,» ütles Margus Õunapuu, kelle sõnul see sai juhtuda vaid tänu headele nõustajatele, tutvustajatele ja Arbo Tammiksaarele, kes sinna oma perega mõneks ajaks elama läks.

Foto: Viktor Burkivski

Filmi režissöörid on Jaak Kilmi (vasakul), Arbo Tammiksaar.

Film «Kristus elab Siberis» jutustab loo sellest, kuidas Danial, Mariam ja Zaur elasid koos oma ema Sveta ja isa Magomediga Peterburis. Ühel päeval võttis ema oma kolm last kaasa ja kolis kaugele Siberisse Vissarionlaste kommuuni. See on maailma suurima tsivilisatsioonist irdunud ususekt, kes on koondunud oma Õpetaja Vissarioni, uuestisündinud Jeesus Kristuse, ümber.

Aasta pärast abiellus laste ema vissarionlasest kellalööja Dmitriga, kellest sai laste kasuisa. Daniali, Mariami ja Zauri pärisisa on aastaid võidelnud laste tagasisaamise eest. Ta on kirjutanud kümneid kaebekirju kõikvõimalikesse instantsidesse, kuid tulutult. Nüüd võtab ta kätte ja kirjutab kirja Venemaa presidendi administratsioonile, nõudes oma lapsi tagasi.

Vaata pildigaleriid ja videot filmi esitluspeost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles