Elu24 video! Jaak Visnap: tegelikult pole me destruktiivsed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 29. jaanuaril toimus Maakri tänaval Tallinn Art Space'i korraldatud aktsioon, mille käigus sõideti teerulliga üle mitmetest reprodest. Elu24 uuris ürituse ühe eestvadaja, Jaak Visnapi käest, mida sellise ettevõtmisega öelda taheti.

Visnapi sõnul on sellise aktsiooni eesmärgiks tutvustada rahvale päris kunsti. Enamik inimesi ostab tänapäeval koju odavaid koopaid, kuid tegelikult saab Eestis ka normaalse hinna eest osta originaalteoseid. Reprode müügist teenivad kokkuvõttes nagunii suurkorporatsioonid ja üleüldiselt on tegu «kräpiga».

Visnapi sõnul saab Tallinn Art Space'i ruumides peagi kuulda ka lühikesi loenguid, mis tutvustaks inimestele erinevaid kunsti tarbimise viise ja aitaks rohkem väärtustada originaalteoseid.

Homme, 30. jaanuaril avatakse ametlikult Maakri tänaval Tallinn Art Space. Avapeole on küll oodatud kutsetega inimesed, kuid tulevikus on kõigil huvilistel võimalik galeriid külastama tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles