Statistika: vaata millised olid eestlaste 2014. aasta enimkuulatud muusikud

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Guetta kontsert Tallinnas meelitas kohale kireva seltskonna
David Guetta kontsert Tallinnas meelitas kohale kireva seltskonna Foto: Jelena Rudi

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt olid mullu eestlaste enimkuulatud artistid David Guetta, Ed Sheeran ja Ariana Grande.

Statistika kohaselt olid kohalikest artistidest kõige popimad bändid Elephants from Neptune, Tenfold Rabbit ja Põhja-Tallinn.
 

Eestis Deezerit esindava Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul eelistavad eestlased kuulata rohkem välismaiseid artiste. «Uued digitaalsed kanalid loovad staare ja annavad igale garaažibändile võimaluse tõusta maailmatäheks. Naturaalne teemant sünnib Youtube’is ja Deezeris, mitte enam niivõrd plaadifirma turundusnurgas ja eestlased võiks uut meediat paremini ära kasutada,» lisas Aron.
 
Kartin Aroni sõnul on maailma muusikatööstus uue digitaalse formaadi ja ärimudeliga kohanenud ja valdkond teenib voogedastuse keskkondadelt järjest enam.
 
«Muusika voogedastuse kasutamine tõuseb kiiresti ning praegu kuulab keskmine eestlane Deezeris 23 laulu päevas ja 40 tundi muusikat kuus, mis on viis tundi rohkem kui paar kuud tagasi. Tasuliste voogedastuskeskkondade kasvule andis tõuke ka Youtube’i uus pealetükkiv reklaamistrateegia,» ütles Aron.
 
Deezer on 35 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit kasutajat 182 riigis. Deezeri peamine konkurent Spotify koondab 20 miljonit muusikapala ning levib 55 riigis.
 
Deezeri 2014. aasta eestlaste TOP 10 artistid:
 
1    David Guetta
2    Ed Sheeran
3    Ariana Grande
4    Eminem
5    Elephants from Neptune
6    Tenfold Rabbit
7    Isac Elliot
8    Põhja-Tallinn
9    Katy Perry
10    Calvin Harris
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles