Facebook on nüüd suurem kui rahvaarvult maailma suurim riik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logo
Facebooki logo Foto: SCANPIX

Kui Facebook oleks riik, siis selle rahvaarv oleks maailma suurim.

Facebook teatas eile, et igal kuul külastab seda sotsiaalmeedia lehekülge 1,39 miljardit inimest, kirjutab Huffington Post.

See on rohkem kui maailma kõige rahvarikkamas riigis Hiinas on elanikke. USA Luure Keskagentuuri (CIA) andmetel elab Hiinas 1,36 miljardit inimest. Hiinale järgneb rahvaarvult India, kus on 1,24 miljardit elanikku.

Facebooki võrdlemine Hiinaga on samas irooniline, kuna selles riigis on Facebook keelatud ja juurdepääs takistatud.

Kuid see ei takistanud Facebooki asutajat ja juhti Mark Zuckerbergi möödunud sügisel Hiinat külastamast. Ta kohtus seal Hiina ärieliidiga ning andis mandariini hiina keeles intervjuu.

Kuigi Facebooki kasutajate arv näitab kasvamist, on viimases kvartalis täheldatud ka kasvu aeglustamist, kuna liitujate arv ei ole enam nii suur.

Selle tõttu tegeleb Zuckerberg aktiivselt leheküljega internet.org, mida toetavad mitmed firma peale Facebooki. Eesmärgiks on selle abil viia internet ka nendeni, kellel seda veel ei ole.

Facebook teatas, et võrreldes möödunud aastaga on nende käive kasvanud ning 2014. aasta detsembri seisuga oli see 3,85 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles