Ben Collins on Stig!

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Collins on Top Geari Stig
Ben Collins on Top Geari Stig Foto: SCANPIX

BBC kaebus, millega üritati takistada avaldamast raamatut, milles paljastub autosaatest «Top Gear» tuntud Stigi isik, lükati kohtus tagasi.

Sellega sai kinnitust, et Stigi kiivri all peitis ennast võidusõitja Ben Collins, vahendab Telegraph.

Collins soovis avaldada oma autobiograafiat ning kui selgus, et ta kavatseb paljastada ka tõe Stigi kohta, üritas BBC kohtu kaudu raamatu ilmumist takistada.

Seni teadsid «Top Geari» müstilise «taltsutatud võidusõitja» isikut kuus inimest, nende seas saatejuhid Jeremy Clarkson, James May ja Richard Hammond.

Salapära tegi Stigi kultuslikuks, kuid kuuldavasti polnud Collins rahul, et teised saatejuhid teenisid suuri summasid raamatutehingute ja promotoodete pealt.

BBC väitis, et müstiline võidusõitja allkirjastas konfidentsiaalsuslepingu ning rõhutas, et isiku avalikustamisega rikub ta autosaate fännide vaatamisrõõmu.

Kõlakad, et Stigi valge kiivri taga võib peituda Bristolist pärit võidusõitja ja kaskadöör Collins, kerkisid mõned nädalad tagasi taas esile, kuid leiti tema firma Collins Autosport arved, milles olid kirjas «BBC-le osutatud sõitmisteenused, põhiliselt saates «Top Gear»».

35-aastane Collins «paljastati» Stigina ka 2009. aastal, kui ehitaja väitis, et nägi tema kabinetis kuulsat valget võidusõidukombinesooni ja kindaid.

«Valge» Stig võttis 2003. aastal ametikohused üle «mustalt» Stigilt, kui võidusõitja Perry McCarthy oma elulooraamatus «Flat Out, Flat Broke» saladuse välja lobises.
 

Vaata allpool ajalehe Telegraph värsket videolõiku!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles