Karm juhtum USAs: vanemad tapsid maailmalõpu kartuses lapsed ja end

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stracki perekonna fotod
Stracki perekonna fotod Foto: SCANPIX

USAs Utah osariigis elanud paar tappis maailmalõpu kartuses nii oma lapsed kui ka ennast.

Politseiuurimine näitas, et pereliikmed olid manustanud suures koguses uimastavaid aineid, nii narkootikumi kui retseptiravimeid, edastab news.com.au.

Politsei leidis nende kodust ka vanad kirjad, milles viidatakse jumala nimel tapmisele.   

Benjamin ja Kristi Strack ning nende kolm last vanuses 11, 12 ja 14 eluaastat leiti Springvilles´i asuvast majast surnuna möödunud aasta septembris. Kõik viis olid samas voodis.

Juhtumit uuriti mitu kuud ning eile toimus pressikonverents, millel paljastati juhtumi üksikasjad.

Springville`i politseijuht Scott Finlayson sõnas, et Strackid ja nende lapsed surid narkootikumi ja ravimite üledoosi tagajärjel.

Võimude kinnitusel oli vanemate puhul tegemist enesetapuga, kuid laste puhul mõrvaga.

Finlaysoni lisas, et laipadelt ega majast ei leitud vägivallale viitavaid märke.

Politseile pakkus huvi 14-aastase Benson Stracki jäetud  hüvastijätukiri, milles ta pärandas oma asjad parimale sõbrale.

Finlayson jätkas, et pere sõprade ja tuttavate sõnul kartsid Strackid saatanat ning ei soovinud hukkuda saatana poolt tekitatavas apokalüpsises.

«Need vanemad uskusid, et kohe on saabumas maailmalõpp. Osa pere sõpru arvas, et enesetapp oli juba pikka aega nende plaanides, osa aga, et nad tahtsid kolida mujale elama,» selgitas politseijuht.

Majast leiti Kristi Stracki aastatetagused kirjad Dan Laffertyle, kes kannab mõrvade eest eluaegset vangistust.

Dan Lafferty ja ta vend Ron tapsid oma sugulase naise ja 15-kuuse tütre. Tapjad olid seotud viimsepäeva pühakute usulahuga.

Ron Lafferty mõisteti kohtu poolt 1984. aastal surma oma vennanaise Brenda Lafferty ja lapse tapmises. Tapja sõnul oli tal õigus nad tappa, kuna naine oli vastu tema usule ja polügaamiale.

Uurijate sõnul oli Kristi Strack Laffertyte juhtumist väga huvitatud. Samas nad ei arva, et naine võttis Dan Lafferty seisukohad omaks.

Benjamin Stracki vend Jacob on aga vastupidisel arvamusel ja arvab, et Lafferty mõjutas nii tema venna kui ülejäänud pereliikmete arusaamu.

Strackide surnukehad leiti pere vanima poja ja naise ema poolt 27. septembril 2014. Vanim poeg oli Kristi Stracki eelmisest abielust.

Politsei arvates suri isa Benjamin Strack viimasena, kuna et ei olnud tekkide all nagu ülejäänud pereliikmed.

Uurimisel ilmnes asjaolu, et Benjamin ja Kristi Strackil oli rahalisi raskusi ning nad olid käinud ka narkoravil.

30 000 elanikuga Springville asub Salt Lake Cityst 72 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles