Marsi kulguri fotol on inimfiguur?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curiosity
Curiosity Foto: SCANPIX

USA kosmoseagentuuri NASA Marsi kulguri Curiosity poolt tehtud fotodelt on ufo entusiastid leidnud huvitavaid objekte, mis meenuatavad Maal leiduvaid asju alates inimkoljudest kuni loomade ja ehitisteni.

Nüüd avaldati foto, mis tehti  juba 2012. aastal ning sellel oleks kulguri juures nagu inimkuju, kes «suhtleb» Curiosityga, kirjutab Huffington Post.

«Sel olendil ei ole kiivrit, tal on lühikesed juuksed ning ta on selgelt eristatav. Ta seljal on näha hapnikuballoone ning tal on skafander, mis katab enamikku kehast, välja arvatud pea,» teatas Taiwanis elav ufoloog Scott Waring oma blogis UFO Sightings Daily.

Waring spekuleeris, et see pilt lubab arvata kulguri mitte olemist Marsil, vaid hoopis Maal. Või siis tõesti elavad Punasel planeedil humanoidid.

Samas ei näe pildilt, et see olend end liigutaks.

Kriitikute sõnul ainult näib see vari inimkujulisena.

Marsi leidudega seostatakse sellist fenomeni nagu pareidoolia. Selle puhul püüab aju võõrast objekti või mustrit samastada varasemast tuttava asjaga.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles