USA esileedi üllatas Saudi Araabias katmata peaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ja Michelle Obama Saudi Araabias
Barack Obama ja Michelle Obama Saudi Araabias Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ja ta abikaasa Michelle Obama külastasid Saudi Araabiat, et esitada oma kaastundeavaldus kuningas Abdullahi surma puhul ning õnnitleda uut kuningat Salmani.

Islami asjatundjaid üllatas see, et USA esileedi astus lennukist maha, pea katmata, edastab news.com.au.

Saudi Araabia on islamiriik, kus riietusreeglid näevad naistel ette enda kinnikatmist. Enamik Saudi Araabia naisi kannab musta värvi kogu pead ja keha katvat rõivastust.

Kuigi välismaa naistelt ei nõuta kohaliku riietumistava jälgimist, katab enamik neist Saudi Araabias viibides pea rätikuga.

Varem seda riiki külastanud naisdiplomaadid või riigijuhtide naised on viisakusest rätikut kandnud.

Obamasid võtsid Riyadhi lennujaamas vastu Saudi Araabia võimuesindajad, kellest suur osa kätles president Obamat, kuid mitte proua Obamat.

Sündmust jäädvustanud lääne fotograafide sõnul oleks Michelle Obama Saudi Araabia võimude ja kuningliku pere liikmete jaoks nagu õhk olnud.

Islamireeglite kohaselt ei pea mehed naist kätlema ning meestel ja naistel tehakse selgelt vahet.

Saudi Araabia naised ei tohi autot juhtida, kuigi viimastel aastatel on nad võidelnud selle eest, et nad seda teha saaksid.

Naised ei tohi ilma meessoost sugulase nõusolekuta linnas liikuda, reisida, abielluda ja hairidust saada. Mehe nõusolekut on vaja ka operatsioonide tegemiseks ja muudeks meditsiiniprotseduurideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles