Maarja-Liis Ilus: väiksed lapsed võiksid laulda ikka eesti keeles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba suvelainel: 
lauljanna Maarja-Liis Ilus.
Juba suvelainel: lauljanna Maarja-Liis Ilus. Foto: Jelena Rudi

Lauljanna Maarja-Liis Ilus ütles Menule antud intervjuus, et eesti keelel on imekaunis kõla ka lauldes ning eestlased võiksid justnimelt oma keeles rohkem laulda - eriti kehtib see väikeste laste kohta.

Foto: Heino Käos

Eesti keele kõla peab Maarja-Liis tõeliselt kauniks ja eriti kenasti tuleb see välja just lauldes.

Maarja-Liis: Juba pikki aastaid Eestimaal meeldib mulle eesti keeles laulda, aga siis olid ajad teised ja tundus põnev midagi Ameerikast tuua siia. See oli nii teistmoodi. Ma üldiselt ikka arvan, et väiksed lapsed võiksid eesti keeles laulda. See on ülioluline juba maast madalast, et osata eesti keelt hääldada nii, et ka lauldes kõik välted jääksid õigeks - justkui jutustad lugu.

Foto: Mihkel Maripuu

Sellele viimasele soovitusele võiksid Maarja-Liisi sõnul tähelepanu pöörata ka laste lauluõpetajad, samas lauluvõistluste jaoks Maarja-Liisil kindlat valemit ei ole.

Maarja-Liis: Kunagi ei tea ju, milles kõik kinni on, aga ma arvan, et kui laulja on ikka andekas ja teeb kogu hingega muusikat ja see muusika tuleb kusagilt sügavamalt, nii, et mitte ainult kõri ei laula, vaid ikka on midagi öelda ja hinges on tõeline vajadus ja tahtmine laulda. Ma mäletan, et minul see tuli kuidagi loomulikult ja loogiliselt. kunagi ei pidanud mind sundima, et mine nüüd lauluproovi. Aga loomulikult kui on võistlushetked, siis on oluline see, et oleks hea närviga laulja ja et oleks valitud hea laul, mis toob laulja kõige paremad küljed välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles