Milline on Kreeka «Che Guevara» Tsiprase naine ja pereelu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras
Alexis Tsipras Foto: SCANPIX

Kreeka meedia nimetab valimised võitnud ja Kreeka uueks peaministriks saanud Alexis Tsiprast kohalikuks Che Guevaraks.

Tegelik radikaal aga olevat Tsiprase elukaaslane ja ta pooliitilise karjääri toetaja Peristera Batziana, edastab Daily Mail.

Paar on koos olnud 20 aastat ning neil on kaks last.

Paar kohtus keskkoolis õppides  ning naise õhtusel astus mees 1990. aastal Kreeka kommunistliku partei noorteorganisatsiooni. Seda hoolimata oma väikekodanlikust taustast.

Nad juhtisid Ateenas koos haridusreformide vastaseid väljaastumisi.

Kreeka uus peaminister Tsipras on pärast oma partei Syriza valimisvõitu pere tagaplaanil hoidnud.  

Asjatundjate sõnul on Batiziana see, kes on kindlal käel mehe poliitilist karjääri toetanud.

Tsipras sündis jõukasse keskklassi perre ning enne poliitikaga tegelema hakkamist huvitas teda ennekõike sport. Põlvevigastus tegi ta sportlaskarjäärile lõpu. Kohe pärast seda kohtus ta Batzianaga ning hakkas naise õhutusel huvituma vasakpoolsest poliitikast.

Tsipras ja Batziana läksid mõlemad pärast keskkooli lõppu õppima Ateenas asuvasse tehnikaülikooli saades sealt insenerikutse.

Ülikoolikaaslaste kirjelduste kohaselt on Batziana väga enesekindel ja tugev naine, kes tabab poliitikamaastikul toimuvat hästi.

 Batziana on pärast mehe tähelendu poliitikas jäänud varju ning ta ei ole meest saatnud avalikel üritustel.

Kreeka esipaariks tituleeritud elavad Ateena eeslinnas Kypselis asuvas kortermajas. Tegemist on töölisklassi piirkonnaga.

Kreekas on alates 2009. aastast käibel kooseluseadus ning Tsipras ja naine on paar selle alusel. Nad ei ole kiriklikult laulatatud ega tsiviilregisteeritud.

Teada on, et Tsipras tegeleb oma kahe poja Phoebuse ja Orpheusega võimalikult palju ning on õpetanud nad jalgpalli mängima.

Noorema poja Orpheuse keskmine nimi on Ernesto. Tsipras pani lapsele selle nime oma suure iidoli Che Guevara auks.

Tsiprase, ta naise ja nende poegade elu muutub, kuna kohe kolivad nad töölisklassi elukohast peaministri ametlikku residentsi Maximose paleesse elama.

Teada on, et Tsiprasele ei meeldi kanda lipsu ning Kreeka ajakirjanikke huvitas, kas peaministrina hakkab ta seda kandma.

Tsipras vastas, et ei hakka ning lisas, et ta ei kandnud lipsu ka paavstiga kohtudes.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles