Liina Raud kandideeriks keskmise palga eest riigikokku, Yoko Alender mitte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yoko Alender ja Liina Raud "Looduslikus valikus"
Yoko Alender ja Liina Raud "Looduslikus valikus" Foto: TV3

Tänases «Looduslikus valikus» matkasid kuus valimistel kandideerivat poliitikut Kristiina Ojuland, Yoko Alender, Martin Helme, Marko Pomerants, Mihhail Korb ja Liina Raud rabas.

Tänases saates ootas poliitikuid pärast rabas seiklemist esimene valimisdebatt - seekord riigikoguliikmete palga teemal.

«See palgaküsimus peegeldab tegelikult seda, et kui rahvas ütleb, et riigikogu liige saab liiga palju palka, siis meie inimesed elavad tegelikult väga suures lõhes. Meil on inimene, kes käib iga päev tööl kaheksast viieni ja saab 400 eurot. Ja tema ju teenib sellele riigikogule palka. Siin ongi see küsimus. Kui kõik inimesed teeniksid elamisväärset raha ja tehtud töö eest väärilist palka, siis see ei oleks nii suur küsimus. Aga see täna on,» seletas Liina Raud.

Retkejuht küsis, kas nad kandideeriks, kui riigikogulase palk oleks üks Eesti keskmine palk.

Mihhail Korb ütles kõhklematult jah, samuti Martin Helme.

«Kahtlen, sest ma tean, et see on väga ajamahukas ja pühendumist nõudev töö. Ma arvan, et mina oma pererolli kõrvalt ei saaks seda teha, sest ma olen võtnud endale selliseid kohustusi, mida pean täitma ja siis peaksin ennast ilmselt realiseerima muul moel,» tunnistas Yoko Alender.

«Jah, siis peaks saama mingit muud tööd ka kõrvalt teha,» nõustus Helme.

«Mina ettevõtja ei ole, nii et mulle sobiks hästi ka riigitöö,» andis Liina Raud jaatava vastuse.

Kristiina Ojuland ütles, et ta kindlasti kandideeriks ka keskmise palga eest: «Me ju tegime erakonna ja erakonnal on kindlad eesmärgid viia Eestis läbi muutusi. See palk ei oleks takistuseks.»

Marko Pomerants oli teine osaleja, kes vastas eitavalt. «Teades selle töö sisu, siis selle töömahu juures oleks üks keskmine palk liiga vähe, et seda tööd teha,» arvas Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles