Tšiilist leitud «chupacabrad» on tõenäoliselt mumifitseerunud kassid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassi kolju
Kassi kolju Foto: Wikipedia.org

Tšiili kitsekasvataja sulane leidis kaks müstilist loomajäänust, mis tema sõnul meenutavad verehimulist koletist chupacabrat.

«Chupacabra» tähendab hispaania keeles «kitse vereimeja», kirjutab Discovery News.

Chpacabra olemasolu ei ole kunagi suudetud tõestada nagu ka lumeinimese ja Loch Nessi koletise olemasolu.

Tšiili meedia andmetel oli kitsefarmer Javier Prohens koos sõpradega lõunat söömas, kui järsku jooksis nende juurde 54-aastane farmitööline Bricio Saldivar ja teatas, et leidis kummaliste loomade jäänused.

Juhtum leidis aset Ida-Tšiilis Limari provintsis Monte Patrias.

«Ta oli avastatud leiust šokeeritud, arvates et leidis chupacabrad. Tegemist oli kahe ebatavalise loomajäänusega. Need olid endise venivalmistamishoone keldris heinapallide all,» teatas farmer.

Esmalt arvati, et tegemist on nahkhiirtega, kuid lähem uurimine näitas, et need on nahkhiirte jaoks liiga suured.

Prohensi sõnul oli kummalisi olendeid näinute seas üsna palju neid, kes arvasid, et need on müstilised chupacabrad.

Meediasse jõudsid esimesed teated «elusatest» chupacabradest 1995. aastal kui üks Puerto Rico naine edastas, et nägi ebatavalist looma, kelle seljal olid ogad.

Meedia nimetas selle kohe müütilise looma järgi chupacabraks ning lahvatas diskussioon, et millega tegemist olla võib.

2000. aastatel tulnud teated chupacabra kohta kirjeldavad seda kui neljal jalal liikuvat, koera või hunti meenutavat karvutut looma.

Loomaarstide uuringud on näidanud, et nende loomade puhul võis tegemist olla kas koerte, koiottide või pesukarudega.

Tšiilist leitud loomajäänused viitasid kodukassidele, kes olid looduslikult mumifitseerunud. Nii kolju kui käpaluud olid sellised, nagu on kassidel.

Teada on, et kassid on väga liikuvad loomad ning Tšiilis võisid nad sattuda kunagisse veinikeldrisse ning sinna lõksu jääda. Need kassid võisid mumifitseeruda mitme aasta jooksul.

Tšiili farmer saaks kindla vastuse, millega tegemist on kui saadaks jäänused teadlastele uurimiseks. DNA-test peaks näitama, kellega tegemist on.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles