Erkki Sarapuul on healoomuline sõltuvus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Sarapuu jäi golfist sõltuvusse
Erkki Sarapuu jäi golfist sõltuvusse Foto: MediaMarketing

Ajakirjast Golf TALVE ERI leiab usutluse särtsaka Erkki Sarapuuga, kes oma uuest armastusest ja sõltuvusest - golfist - alati avatult ja rõõmuga räägib.

Foto: MediaMarketing

Käes on südatalv, mil golfimuru on lume all või vesine ning kogu tegevus on koondunud kas sisehallidesse või tulevikumõtetesse golfiinimeste peades. Ajakirja Golf toimetuse rahvas otsustas seda jõudeaega ära kasutada erinumbri väljaandmiseks, et see aitaks lähemale tuua kevadhetke, mil saab taas golfkoti välja otsida ja sammud väljakule seada.

Juhtkirjas ütleb ajakirja väljaandja Monika Kuzmina, et ajakirjal Golf on käsil huvitavad ajad. „Püüame staažikat ajakirja uuendada, muuta omanäolisemaks, sest muutunud on ka golf Eestis, hakates üha enam jõudma tavaliste inimesteni. Teadsin, et vajame aega, et tõestada golfimaailmas juba kaua tegutsenud ja silmapaistvaid saavutusi teinud inimestele, et uus meeskond saab hakkama ja ajakiri saab olema väärikas, põnevat lugemist pakkuv, hariv ja huvitav.

Foto: MediaMarketing

Alanud aastal valmib muuhulgas ajakirja Golf senise uudisteportaali asemele (www.ajakirigolf.ee) täiesti uus ning alustame Eestile golfialase fotopanga loomist. Muutusi tuleb omajagu ja anname neist pidevalt oma praegustele ja uutele lugejatele teada,“ ütleb Monika Kuzmina.

Eesti Golfi Liidu (EGL) verivärske president Marko Kaljuveer arvab, et golfil, mis on jalgpalli kõrval üks tuntumaid, on ka Eestis võimalus tõusta populaarseks spordialaks, sest kõik eeldused on olemas. „Meenutame, kus oli meie jalgpall 25 aastat tagasi ja kus on ta täna. Areng ja roll ühiskonnas on tohutult muutunud," arvab ta.

Tingimusteks peab seda, et meil on suurte eesmärkidega tippmängijad, andekad noored ja suurepärased väljakud üle Eesti. Golfi on Eestis mängitud 20 aastat ja see on veel väga noor ala meie jaoks, kuid läbimõeldud strateegia ja taktikaga saab eesmärgid saavutada. Eesti peab olema avatud Euroopale ning arendama golfiturismi. See toob sisse raha, mis laseb ka golfil edasi areneda. "Tööd on palju, tippspordist ärini," kinnitab Marko Kaljuveer.

Foto: MediaMarketing

Ajakirja kaanefotolt leiab alati heatujulise telenäo, DJ ja naljamehe, Erkki Sarapuu, kelle arvukate oskuste ja huvide hulka kuuluvad ka Tai poks ja golf.

Viimast peab ta healoomuliseks sõltuvuseks. Erkki nendib, et golf pole sugugi lihtne palli pihta toksimine, vaid Tai poksiga võrreldav füüsiline koormus. "Golfimäng on õpetanud mulle seda, kuidas taltsutada oma temperamenti ja muutnud ka tavaelus tasakaalukamaks," on ta rahul.

Veel arvamusi Erkki Sarapuult: "Golfimängu üks suurimaid eeliseid on see, et väljakul on kõik sõbralikud ning viisakad ja vahet ei ole, kas oled peen pangahärra või lõbus meelelahutaja." Või: "Kuna golf on mäng, mis ei ammendu ning milles ükski situatsioon ei kordu üks ühele, siis mida rohkem mängin, seda algajamaks omast arust muutun." Armastatud eetrihääle ja -näo toredaid ütlemisi leiate veelgi enam ajakirja veergudelt.

"Kõigil vast ei avane võimalust temaga golfi mängida, kuid kui õnne on, siis nipid, mida Sarapuu jagab, on geniaalsed! Pean silmas golfikepi kasutamist mõistagi!" ütleb Erkki kohta tema õpilane ja saatejuht Kristiina Võsu.

Foto: MediaMarketing

EGLi peasekretär Piret Sepp ütleb, et möödunud aasta oli golfis tegus ja hea aasta ning see leidis ka läbi hooaja asjalikku kajastamist. "Kõige suuremaid edusamme tegime golfi arendamisel võistlus- ja rahvaspordi tasemel, aga ka golfi kui sportliku eluviisi propageerimisel.

Eestis on golfi mängivate inimeste täpne arv teadmata, kuna leidub mängijaid, kes pole ühegi klubi liikmed. Registreeritud arv on 2492 ja nendest 2133 omavad aktiivset hcp’d," paneb Piret Sepp golfimängijad arvudesse.

Foto: MediaMarketing

Tegija tiitli annaks ta 2014. hooaja eest Estonian Golf & Country Club`ile (EGCC) Eesti meistrivõistluste korraldamise eest nii raja- kui löögimängus ning rahvusvaheliselt kiidusõnu pälvinud European Ladies Amateur Championship’i meediakajastuse ja võistluse korraldamise eest. Seda viimast üritust peab sekretär ka EGLi suurimaks aastavõiduks.

Lähemalt loe uuest ajakirja Golf TALVE ERI numbrist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles