Adam Lambert kiitis Freddie Mercuryt taevani

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddie Mercury ansamblist Queen
Freddie Mercury ansamblist Queen Foto: WENN

USA laulja Adam Lambert osales Queeni kadunud liidrile Freddie Mercuryle pühendatud raadiosaates.

1991. aastal surnud legendaarne laulja oleks 5. septembril 64-aastseks saanud, vahendab NPR. Lamberti hinnangul pole Freddie'le võrdset.

«Laulus «We are the Champions» hoiab ta sõnade «of the world» ajal nooti hästi pikalt ja see kajab kaugusse. Selle asemel, et avatud kõriga laulda, ta justkui pigistab seda, mis annab sellele emotsionaalse pinge,» rääkis Lambert Freddie vokaaltehnikast. «Tema hääl on mitmetasandiline ja haarab kõike.»

Lamberti arvates oli Freddie «kõige paremas mõttes täiesti ülepakutud».

«Kõige tähtsam oli muusika, kuid ta köitis publikut ka oma elektrilisusega. Ta on legend, sest kõik mäletavad, mida ta laval tegi. Tänapäevaselt muusikamaastikult on kindlasti midagi puudu. Meil ei ole palju mehi, kes esinevad flambojantselt või teatraalselt. Paljud naissoost popstaarid teevad seda, kuid kus on klassikaline pop-rokk showmees?» küsis Lambert.

28-aastane laulja esines mullu saates «American Idol» Brian May ja Roger Tayloriga ning hiljem levisid kuulujutud, et Queen soovis teda oma solistiks. Lambert selgitas siis, et sellist pakkumist ei tehtud, kuid võimalikust koostööst räägiti küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles