Piltmõistatus: kes on plakatil?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti sügise plakat
Haabersti sügise plakat Foto: Lugeja foto

Lugeja saatis toimetusele pildi Haabersti sügiskontserdi plakatist.


Kontserdil esinevad selle plakati järgi Meie Mees, Anne Veski, Eduard Toman ning Jüri Homenja. Küsimus kõlab: milline nendest artistidest on pildil kujutatud kahupea? Anne Veski võib kohe välistada, sest tema on teatavasti heledate juustega.

Viktor Vassiljev, Haabersti linnaosa vanem põhjendas plakatikujundust niimoodi: «Artistide pildid maksvad! Ega ükski artist ei lase ennast ilma rahata pildistada ega kuskile panna. Aga mina lasen ennast pildistada ilma rahata. Me teeme palju igasugu üritusi ja paneme üles igasugu plakateid ning kuulutusi, enamus on ilma minu pildita. Seekord on minu pildiga!»

«Ligi aasta ei olnud ühtki minu pilti kuskil üleval,» lisas Vassiljev täienduseks. «Aga nüüd ilmusid välja ja rahvas reageeris, nii et see on väga meeldiv.»

«Ma kavatsen [kontserdipäeval] valge ülikonna selga panna. Ma olen seal terve päev, ma olen korraldaja!» lõpetas linnaosa vanem.

Mõned head aastad tagasi kurtis üks siinkohal tundmatuks jääda sooviv kunstnik, et kui «Loomaaed teeb mingi ürituse, siis on väga raske plakatit kujundada, sest Vassiljev peab alati pildil olema suurem kui elevant». Nagu iga kompositsiooni õppinud lugeja ise näha võib, on selle plakati puhul on kujundaja suutnud dominandid õigesti valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles