Saa tuttavaks! Ed Sheerani Tallinna kontserdi soojendusesinejaks on Ryan Keen

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Sheeran
Ed Sheeran Foto: Kuvatõmmis

17. veebruaril annab Saku Suurhallis praeguseks juba välja müüdud kontserdi BBC poolt parimaks Briti artistiks valitud Ed Sheeran. Külalisesinejana astub üles Ryan Keen. Pileteid on võimalik osta Riia kontserdile, kuhu sõidab Tallinnast ka eribuss.

Ed Sheeran jõuab oma värskeima albumi «X» esitlustuuri raames Tallinnasse esinema 17. veebruaril. Ühtlasi tähistab noormees samal päeval ka oma 24. sünnipäeva. Kontserdi juhatab aga sisse teine Briti laulja Ryan Keen, kes on koos Sheeraniga tuuritanud varemgi.

Foto: promo

Ryan Keen sündis 1987. aastal Inglismaa lõunaosas asuvas linnakeses nimega Totnes. Esialgu oli tal plaanis teha karjääri muusikatööstuses pigem managemendi või õiguse alal, kuid tema saatust muutis traagiline sündmus - hea sõbra surm ülikooli viimasel aastal. «See raputas mu ärkvele. Sain aru kui habras ja lühike elu tegelikult on. Olin esinemise tõttu väga närvis ja hirmul, aga tahtsin seda siiski teha. Mõistsin, et kõik võib igal hetkel otsa saada, seega võin sama hästi proovida,» sõnab Keen. Oma esimesel soolokontserdil ühes Stockwelli pubis esines ta täpselt 20-le inimesele ning oli ääretult närvis. «Mul pole kunagi hiljem sellist lavahirmu olnud,» tunnistab ta.

Ryan Keeni esimene EP «Aiming For The Sun» ilmus 2010. aastal ning juba 2011. aastal esines ta ühel mõjukaimal showcase-festivalil USAs - SXSW-l. Sama aasta oktoobris algas laulja koostöö Ed Sheeraniga. Nimelt kinnitati ta Sheerani tuuri soojendusesinejaks. See ettevõtmine oleks aga äärepealt katki jäänud, sest kolm nädalat enne tuuri algust üritas Keen avada veinipudelit ilma korgitserita. Pudel läks katki ning vigastas tõsiselt Keeni parema käe kõõluseid. Õnneks tegid arstid head tööd ning kolm nädalat pärast vigastust oli noormees taas valmis suurtele lavadele astuma. Praeguseks on ta tuuritanud sooloartistina, üles astunud iTunes festivalil ja ka Leona Lewise soojendusesinejana legendaarses Royal Albert Hallis.

Kuigi Ryan Keeni lauljakarjääri tõukeks oli kurb sündmus, püüab ta oma muusikat siiski kirjutada ja esitada positiivses võtmes. «Üritan näha päikesekiirt ka kõige tumedamas teemas,» kinnitab ta.

Ryan Keen astub üles nii 17. veebruaril Tallinnas, Saku Suurhallis kui ka päev varem Riias, Arena Rigal Ed Sheerani soojendusartistina. Piletid Riia kontserdile ning Tallinnast väljuvale eribussile on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles