Elvis võitleb vähiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvis Presley
Elvis Presley Foto: AP / Scanpix

Tänavu 30. septembril jõuab Tallinna Nokia kontserdimaja lavale suurejooneline kontsertetendus “Elvis Presley lugu”, mis reklaamib ühtlasi rahvusvahelist vähinädalat.

Korraldajate teatel ühendab etendus endas nii muusika, tantsu kui video- ja valgusefektid.
Surematu rokikuninga Elvis Presley laule esitavad kontserdil Gerli Padar, Lenna Kuurmaa, Birgit Varjun, Ivo Linna, Tõnis Mägi, Tanel Padar, Hendrik Sal-Saller, Ott Lepland ja Andrus Kasesalu.

Lauljaid saadavad Otsa-kooli Bigband, Siim Aimla ansambel ja Boogie Company.

Etenduse stsenaariumi kirjutas Jürgen Rooste, lavastab Margus Kasterpalu. Lauljatele ja tantsijatele loovad koreograafia Jüri Nael ja Kristin Pukka. Kostüümide ja lavakujunduse eest kannab hoolt kunstnik Marge Martin. Etenduse konsultant on Elvise klubi president Tõnu Tuulas, kelle unikaalsest Elvis Presley kogust pannakse Solarise keskusesse üles näitus.

“Ainulaadne etendus jõuab lavale rahvusvahelise vähinädala raames, mille teemaks on kopsuvähk,” ütles Eesti vähiliidu tegevdirektor Maie Egipt. “Eestis sureb kopsuvähki igal aastal ligi 750 inimest, nendest 600 on mehed ja 150 naised. Kopsuvähki haigestunud inimestest 90 protsenti on suitsetajad. Suitsetamine on paljude haiguste, sealhulgas vähi otsene riskitegur. Selle aasta kontserdi tulud lähevad kopsuvähi ennetustegevuseks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles