Clint Eastwoodi süüdistatakse filmis lapse asemel nuku kasutamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Cooper filmis «American Sniper»
Bradley Cooper filmis «American Sniper» Foto: SCANPIX

Režissöör Clint Eastwoodi uus film «American Sniper» on vaatajate poolt hästi vastu võetud ning saanud mitu Oscari nominatsooni, kuid samas langenud karmi kriitika alla.

Eastwoodi ja ta filmimeeskonda süüdistatakse selles, et selle linateose vähemalt kahes stseenis on kasutatud laste asemel nukku, edastab Daily Mail.

Näitlejad Bradley Cooper ja Sienna Miller pingutavad, et nukud näeksid välja nagu nende poolt kehastatavate tegelaste Chris ja Taya Kyle´i päris lapsed.

Kriitikute sõnul on näitlejad oma ülesande kõrgusel, kuid ikkagi on saada aru, et need ei ole lapsed.

Filmis võidi väga lastesarnaseid nukke kasutada põhjusel, et seaduse kohaselt ei tohi lapsi alati kasutada.

«American Sniper» valmis Californias ning sealsete seaduste järgi peavad olema lastega tehtavate stseenide ajal võtteplatsil ka parameedikud, lapse vanemad ning stuudio poolt palgatud kasvataja. Samuti peab olema võimude ja vanemate luba kasutada võtetel last.

Lapsed tohivad töötada vaid 20 minutit päevas.

«American Sniper» filmi kritiseeriti ka sotsiaalmeedias, mille mitmed kasutajad on veendunud, et näitlejad hoiavad süles nukku.

Kriitikute sõnul tuleb nuku kasutamine hästi esile stseenis, milles peategelased Chris ja Taya räägivad mehe lahkumisest pere juurest ning uuesti sõtta minemisest.  

Mõlemal «vanemal» on vaheldumisi süles imikust tütar.

Filmi teine nuku kasutamise stseen olevat siis kui Chrisi ja Taya poeg sünnib.  Stseenis olev laps on liiga elutu, et olla õige laps.

Filmis mängivad peategelaste lapsi erinevas vanuses lapsed. Aidan McGraw ja Max Charles mängivad poeg Coltonit ning Madeleine McGraw tütar McKennat.

Clint Eastwoodi uus film põhineb USA parimaks snaipriks tituleeritud Chris Kyle`i elulool. Ta andis 2009. aastal välja elulooraamatu, mille pealkiri on «American Sniper».  Mees kaotas elu 2013. aastal Texases lasketiirus, kus ta vaimselt haige sõjaveterani poolt maha lasti.  

«American Sniper» kandideerib Oscarile kuues kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles